fbpx
Enhedslisten: Det rammer hårdt i Brøndby
BRØNDBY. Steen Andersen fra Enhedslisten mener, Mette Theisens kritik er berettiget

Læs artiklen om Mette Theisen her

Hvordan synes du forholdene generelt set er på børneinstitutionsområdet i Brøndby? Bliver der investeret (ikke i konkrete kroner og ører) de fornødne ressourcer i området?
Når borgerlige regeringer blandt andet begrænser råderummet for overførselsindkomsterne, begrænses kommunernes serviceforbrug. Så rammer det ekstra hårdt i Brøndby, og vi oplever fattigdom i Brøndby, som gør, at mange børn kommer til at vokse op i både materiel og kulturel fattigdom. Når voksne primære personer i børnenes liv er ramt af hårde livsvilkår, så er det vigtigt, at det kommunale fælleskab formår at sikre en tilstedeværelse af voksne, som har overskud og rammer til at støtte op om forældreindsatsen.

Har børnene i institutionerne i Brøndby den bedst tænkelige hverdag?
I Enhedslisten ønsker vi både at støtte forældrenes evner til at varetage ungernes tarv, men også at vores institutioner har de ekstra muskler, der skal til for at løfte opgaven med at sikre, at alle børn i Brøndby vokser op med en fornemmelse af at høre til og have en værdi i fællesskaberne.
Er der for få pædagoger i institutionerne i Brøndby?
Det er logik, at der skal massive og veluddannede kræfter til at løfte en sådan opgave, og navnligt at politikerne bredt indser, at institutionerne ikke kun er børnepasning og rigide læringsplaner, men er fundamentet for en almen og social dannelse, der sikrer underlaget for et socialt og demokratisk samfund.

Der burde minimum være tre fuldtidsansatte og uddannede pædagoger til 18 børn?
Det skal der investeres i, og på en sådan måde, at det faglige niveau kan fastholdes, også i perioder med sygdom og ferier. Desværre er det hverdag, at både medhjælpere og pædagoger oplever mange perioder med enearbejde, og desværre er pædagogfaget også overrepræsenteret i stressstatistikkerne. Det ville klæde de ansvarlige politikere at indse, at det ikke er udtryk for en faglig sarthed, men er udtryk for et strukturelt problem. Der mangler ganske enkelt ilt og overskud i hverdagen.
Det går også ud over stille og velfungerende børn, der måske kommer bagerst i køen, når mere påtrængende og konfliktfyldte hverdagsbegivenheder skal takles af pædagoger i kroniske undertalssituationer. Tre pædagoger per 18 børn er ikke for meget forlangt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top