fbpx
Brætspillet fænger stadig
tre-herrer-spiller-backgammon.jpg
Der var brætspillere i alle aldre i Kulturhuset Brønden. Foto: Morten Stein
BRØNDBY. To vinterferiedage med brætspil i Brønden viser, at de gamle brætspil stadig holder og sagtens kan tage konkurrencen op med computerspillet

Torsdag og fredag i uge 8 bød blandt andet på brætspil i Brønden.
– Flere børn og familier lagde vejen forbi til et par hyggelige timer omkring terninger og papstykker. Det er første gang, at kulturhuset har afholdt et selvstændigt arrangement med brætspil. Alt i alt har det været rigtigt vellykket, mener arrangørerne Kim Vollandt og Morten Stein, der til dagligt arbejder i Brønden.

Fører til fællesskab
En gruppe unge i alderen 8-13 år tog udfordringen op med nogle af de mindre kendte spil, der var stillet op. Der var små spil i præmier til vinderene. Men det vigtigste var at deltage. Tre ældre mænd sad to timer og hyggede sig med Backgammon.
– Der var helt klart en interesse for brætspillet og samværet omkring det. Ligeledes var der mod på også at prøve andre spil end de gamle kendinge som Ludo, Skak og kortspillet Uno, mange børn kender fra fritidsklubben. Det kunne være rigtig fint, hvis lignende brætspilsdage kunne blive en fast del i kulturhusene en gang om måneden til en start for eksempel, er Kim Vollandt og Morten Stein enige om og tilføjer:
– Der er i hvert fald grundlag for det.
Hertil kommer, at brætspil ifølge Kim Vollandt og Morten Stein skaber fællerskaber på tværs af forskelle:
– Arrangementer som dette, er med til at styrke den nærhed, der er i at sidde sammen og spille, uden der givetvis skal være strøm til spillet. Og der skabes et rum, hvor det er muligt at mødes på tværs af generationerne. I vores ellers digitaliserede hverdag er brætspillet på vej frem igen og viser, at det stadig har sin berettigelse.

Om spillene
Ticket to Ride: Året er 1928 og spillerne kæmper om at færdiggøre togstrækninger i Nordamerika.
I Mondo kæmper spillerne mod tiden og hinanden om at skabe en verden med flest dyr og landskaber.
Gold am Orinoko er et familiespil, hvor spillerne er skattejægere, der skal hoppe over en flod vha. træstammer, for at få fat i Orinokos eftertragtede guld.
I legospillet, Heroica Fortaan, er spillerne eventyrere, der kæmper sig gennem gnomernes borg, selvfølgelig alt sammen opbygget af Lego.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top