fbpx
Andenplads i Skrivedysten til Glostrup
GLOSTRUP. Anders fra 5. klasse på Søndervangskolen vandt andenpladsen i Saxo og Dansklærerforeningens online forfatterskole og novellekonkurrence, Skrivedysten

I år kårede Saxo og Dansklærerforeningen en første- og andenplads for både 5.-6. klassetrin og 7.-10. Klassetrin.
De fire vindere Anna Frøsig Østergaard, Caroline Steensbech Lemée, Anders Langgård og Olivia Brouer kommer fra henholdsvis Jyllinge Skole, Ny Hollænderskolen i Frederiksberg, Glostrup Skole afd. Søndervang og Katrinedals Skole i Vanløse.
Anders Langgård fra Glostrup vandt med novellen ’Computerliv’ andenpladsen for 5.-6. klassetrin.

Rekordstor deltagelse
Talentet var stort og bidragene overvældende mange i 3. udgave af Skrivedysten. Mere end 2000 børn og unge fra 5. til 10. Klasse valgte at udleve deres forfatterdrømme og indsende en novelle til professional bedømmelse. Novellekonkurrencen er afslutningen på Saxo og Dansklærerforeningens gratis, online forfatterskole, hvor der i år var skriveøvelser lavet af de to børne- og ungdomsforfattere Camilla Wandahl og Kim Langer. Selvsamme forfattere var med til at udvælge vindernovellerne.
Camilla og Kim begrunder valget for Anders’ andenplads:
– Det, der giver novellen kvalitet nok til en fornem 2. plads i konkurrencen, er, at den hele tiden er fokuseret på hovedpersonen, som når at udvikle sig imponerende meget på kun godt og vel én side.
Alle finalisters noveller, inklusiv vindernovellerne, kan downloades gratis som e-bog på www.saxo.com.
Læs mere om Skrivedysten og novellekonkurrencen på www.saxo.com/side/skrivedysten og find Skriveøvelserne fra dette års Skrivedyst, som fortsat kan bruges til inspiration og undervisning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top