fbpx
Alligevel ikke ny butik på Gl. Køge Landevej
DSC_1459.jpg
Beboerne på Gammel Køge Landevej får ikke en ny discoutbutik i denne omgang. Politikerne i Brøndby vil hellere arbejde med området omkring Brøndby Strand Centeret. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. I november besluttede kommunalbestyrelsen at undersøge muligheden for at bruge ejendommen på Gl. Køge Landevej til ny butik. Nu dropper et flertal sagen

I november havde Brøndby Kommune planer.
Kommunen havde nemlig fået en henvendelse fra en investor, der var interesseret i at overtage ejendommen på Gl. Køge Landevej 778 med henblik på at bygge en discountbutik på grunden.
Men efter at borgmester Kent Max Magelund (S) og formand for Teknik- og Miljøudvalget Vagn Kjær-Hansen (SF) har afholdt et møde med investor, den involverede discountkæde og beboerne i den nuværende ejendom, blev det foreslået, at planerne forkastes.
Et forslag som kommunalbestyrelsen skulle behandle på sit seneste møde den 9. marts.
Om begrundelsen for at skrotte planerne sagde Vagn Kjær-Hansen (SF) blandt andet:
– Sagen er droppet, fordi det vil være en dårlig ide at rive en butiks- og beboelsesejendom ned for at opføre en ny Rema1000 lige overfor Lidl.
Selvom det i første omgang blev besluttet at gå videre med undersøgelserne, så har det hele tiden været en mulighed, at projektet ikke blev til noget, fortæller Vagn Kjær-Hansen (SF):
– Der var allerede skepsis i Teknik- og Miljøudvalget, da vi behandlede forslaget i november måned. Her bad vi om mere detaljerede analyser af trafik og detailhandel, samt at borgerne blev inddraget. Nu har vi oplysningerne, og der er ikke nogen overbevisende gevinster ved at dublere Lidl-butikken med et lignende Rema1000-supermarked. Når det samtidig betyder, at fire lokale butikker må lukke, og at otte lejligheder og et parcelhus forsvinder, går regnskabet i minus for mig.

For tidligt
På kommunalbestyrelsesmødet onsdag mente Venstre, at det var for tidligt at opgive planerne for en ny butik. Om dette siger Mette Engelbrecht (V):
– Det er med respekt for de borgere der er blevet hørt i denne sag og som bor i området, men høringen har ikke omfattet hele Brøndby Strand. Det betyder, at det kun er en begrænset del af borgerne, der har haft mulighed for at få indflydelse på beslutningen om, hvorvidt der skal bygges en detailforretning mere i området. Det synes vi ikke giver et tilstrækkeligt grundlag at træffe beslutning ud fra.
Desuden mente Mette Engelbrecht (V), at de skrinlagte planer ville ramme flere:
– I øvrigt har det heller ikke været med i overvejelserne, at der en grundejer, der ønsker at sælge sin bygning, men på grund af dette forløb nu er stavnsbundet til grunden. Det synes vi ikke er rimeligt over for ejeren eller investoren, der har brugt penge på at analysere projektet.

Handling og holdning
Desuden benyttede Mette Engelbrecht (V) diskussionen til at pege på det, hun ser som et misforhold hos Socialdemokraterne:
– Det, vi gør opmærksom på, er, at der er en uoverensstemmelse mellem det Socialdemokraterne siger, og de handlinger, de udfører via deres flertal i kommunalbestyrelsen. Det udvikler jo ikke Brøndby at skræmme alle investorer væk fra byen for at de efterfølgende tvinges til at bygger og udvikler lige på den anden side af kommunegrænsen. Det er simpelthen nonsens for os.

Området skal udvikles
Den generelle holdning på kommunalbestyrelsesmødet var, at man i stedet for en enkel ny butik burde tænke i større sammenhænge. Om det sagde Vagn Kjær-Hansen (SF):
– Brøndby Strand Centreret har discountbutikkerne Netto og Aldi, samt Prima Lavpris og Vestegnens Bazar. Sammen med Lidl på Køgevej er det tre- fire discountbutikker. Jeg synes, vi har brug for nogle andre butikker i området, som kan løfte niveauet og fylde ud med mere specialiserede butikker. Kort sagt et bedre og større center i Brøndby Strand. Det er ikke nogen let opgave, men det vil jeg helst satse kræfterne på.
Det er hele området, der ifølge Vagn Kjær-Hansen (SF) skal medtænkes:
– Kommunalbestyrelsen har i helhedsplanen for Brøndby Strand Centrum åbnet mulighed for at udbygge centeret, for eksempel ud på P-pladsen. I planen er også beskrevet boliger mellem centeret og kirken, rækkehuse eller lave boligblokke samt tre højhuse lige ved stationen. Flere beboere vil også være godt for mulighederne i centeret.
Og der er vilje til at sætte handling bag ordene, fortæller Vagn Kjær-Hansen (SF):
– Kommunen indbyder til et investormøde i starten af april, hvor vi håber at interesserede investorer vil komme og fortælle om deres tanker. Det kan måske sætte gang i udviklingen af centeret udfra den eksisterende plan eller efter en ændret plan.

Imødekom erhvervslivet
Selvom Venstre således deler ønsket om at byudvikle området, så er der ifølge Mette Engelbrecht (V) vidt forskellige tilgange til det:
– Der er den åbenbare forskel på Venstre og den resterende kommunalbestyrelse, at vi ønsker en byudvikling, der efterlever erhvervslivets ønsker og viden. Den resterende kommunalbestyrelse har den tilgang at investorerne skal følge de planer, der er. Det er ødelæggende for alt udvikling i Stranden og derfor der ikke sker noget som helst.
Ifølge Mette Engelbrecht (V) er det især Socialdemokraterne og SF, der tænker i faste rammer:
– S og SF fastholder, at der stadig er finanskrise, og at det er bevæggrunden, for at ingen investerer i Brøndby Strand Centrum. Det er interessant, som krisen fastholdes inden for Brøndby Kommunes grænse. Krisen er for længst overstået i de omkringliggende kommuner, hvor der bygges og nytænkes.

2 kommentarer om “Alligevel ikke ny butik på Gl. Køge Landevej”

 1. Kenneth Pedersen siger:

  Modig og moden beslutning, som for fortjener rigtigt meget ros.

  Gl. Køge Landevej 778 er faktisk Brøndby Strand’s første butikcenter, og det af en lødig art, som fortjener bevarelse, og ikke tilplastring med endnu et discountsupermarked.

  Hvad Brøndby Strand Centrum angår, så er der da ikke nogen problemer. Det lader da til, at det nuværende gennemsnitspublikum er fuldt ud tilfreds med tilbuddet.

  Da det åbnede, var der tre banker, stort bibliotek, Matas, legetøjsforretning, cykelsmed, farvehandel, bager og meget mere. Når der er ikke er nogen kunder, ja så lukker sådan nogen butikker jo bare.

 2. Poul Jensen siger:

  Jeg er ikke helt enig med vores kommunalbestyrelse!
  Jeg er glad for at de nuværende butikker ved siden af Lidl (cykelsmed, fiskemand m.v.) får lov til at blive!

  Men at være totalt afvisende og henvise til Brøndby Strand Centeret er arrogant.
  Efter at K-bestyrelsen har accepteret og nærmest foræret Brøndby Strand fodboldklub og det store klubhus til “Hizb ut-Tahrir”, er de også ved at besætte BS Centeret.
  Jeg er to gange verbalt overfaldet med bl.a. at jeg “er jo en skide fucking Dansker og skal skride”.

  Så jeg er glad for at der er butikker på Gl. Køgevejen hvor man som Dansker føler sig velkommen!
  Hvis nogen ville åbne en REMA 1000 i den anden ende af Køgevejen, syntes jeg det ville være OK

  Kommunalbestyrelsen burde tænke over at der nok er en årsag til at butikkerne og kunderne hellere vil være på Køgevejen end i Centeret.
  Så den med at ingen vil bygge i Centeret er fordi det stadig er Finanskrise. Den skal i længere ud på landet med SF…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top