fbpx
Afsked med en borgmester
IMG_6569.jpg
I sin tale til Ib Terp glædede kommunaldirektør, Anders Lou, sig over det gode samarbejde, og Ib Terps evne til at samarbejde. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Onsdag tog cirka 300 mennesker afsked med Ib Terp (S) som borgmester for Brøndby. En afsked, hovedpersonen var glad for

– Det er overvældende. Tidligere borgmester i Brøndby, Ib Terp (S) står ved det runde cafébord.
En lind strøm af mennesker i jakkesæt, arbejdstøj og kjoler både til hverdag og fest, kommer forbi, giver hånd og ønsker held og lykke for fremtiden.
Alle får de et håndtryk og et stille smil på vejen. Enkelte også en kommentar.
– Der er ingen, der ikke er glad for ros. En kort pause, så tilføjer Ib Terp:
– Naturligvis er jeg glad.
Det er onsdag den 24. februar, og cirka 300 mennesker er strømmet til. Fra nær og fjern, fra en bred vifte af foreninger, fra alle politiske partier, er de mødt op for at tage afsked med Ib Terp, der siden 2005 har været borgmester i Brøndby, men med udgangen af februar gik på pension.

Skolesagen
Der er taler fra kommunaldirektøren, den nye bormester og en tidligere politisk modstander.
Alle er de enige om, at Ib Terp frem for alt har haft fokus på økonomien, og at det er grunden til, at der i dag er styr på Brøndbys Økonomi, som de formulerer det.
Desuden fremhæver de Ib Terps lune, men afdæmpede humor, og så er de enige om, at en af de største politiske udfordringer i Ib Terps tid som borgmester, var dengang skolerne i Brøndby undergik en stor strukturreform. Noget Ib Terp også i dag selv betegner som en de sværeste opgaver, han har haft som borgmester:
– Det var en svær sag. Der var et hav af møder, og jeg var med til de fleste. Men det var det rigtige, at jeg deltog, også selvom flere advarede mig imod det. Kort pause, så tilføjer Ib Terp:
– De var oprigtig vrede, og det kan jeg sådan set godt forstå.

Aldrig fra Ib selv
En af dem, der er mødt op for at tage afsked med Ib Terp, er Michael Gatten.
Han var tidligere medlem af kommunalbestyrelsen for Venstre (i dag medlem af radikale i Københavns Borgerrepræsentation), og var i en periode også 1. viceborgmester i Brøndby.
Selvom Ib Terp og Michael Gatten således var politiske modstandere, var de også gode samarbejdspartnere:
– Tak for alt det, jeg har lært af dig. En af dine styrker er, at du aldrig er løbet fra en politisk aftale.
Også Michael Gatten fremhæver skoledebatten som en af de helt store sager i Ib Terps virke som borgmester:
– Vi havde et godt samarbejde, ikke mindst i forbindelse med den vanskelige skoledebat.
Og så mente Michael Gatten, at Ib Terp godt kunne tillade sig at prøve noget uvant:
– Ib, du fortjener den største hæder og ære. Det vil dog aldrig komme fra din egen mund. Tak for den, du er.

Står ved det
En anden, der tog ordet, var Anders Lou. Han har været kommunaldirektør i alle Ib Terps borgmesterår.
Også Anders Lou fremhævede Ib Terps fokus på økonomien, men fremhævede samtidig Ib Terps vilje til at stå ved sine beslutninger, også selvom det mødte modstand:
– Du har viljen til at stå på mål for dine holdninger. Det viste sig for eksempel i forbindelse med byggeriet af Kulturhuset Brønden. Det blev dyrere end forventet. Men du stod ved det, og det har efterfølgende givet et stort løft til området.
Og så har Ib Terp en evne til at samarbejde, som var ny, da han blev borgmester:
– Du var mere beskeden og tilbageholden end den tidligere borgmester, og du indbød også mere til dialog.
Til latter fra salen tilføjede Anders Lou:
– Her skulle nu ikke grines.

Mere end økonomi
Brøndbys nye bormester, Kent Max Magelund (S), roste også Ib Terp for hans sans for økonomi. Men det er ikke kun på økonomien, Ib Terp ifølge Kent Max Magelund, har haft stor betydning for Brøndby:
– Vi skylder dig stor tak for, at Brøndby Kommune stadig fremstår som en grøn kommune og en kommune, der har fokus på sporten, ungdommen, de ældre og erhvervslivet. Du har været særdeles flittig og aktiv i partiforeningerne, men også i foreningslivet i Brøndby.

Foreningstilfredshed
En af dem, der har nydt godt af Ib Terps engagement i foreningslivet, er Mogens Mathiasen fra Foreningen Unge for Lige, der har aktiviteter i både Glostrup og Brøndby.
Da foreningen skulle åbne en ny klub i Brøndby, mødte Ib Terp op og var med. Noget, der ifølge Mogens Mathiasen viser, hvordan Ib Terp har været som borgmester:
– Han har været en god borgmester for os og har hjulpet os. Og da han besøgte klubben, gav han sig tid til at tale med de unge, så hans engagement var godt.

Kommunale kollegaer
Også folk uden for Brøndby er mødt op for at tage afsked med IB Terp. En af dem er borgmesterkollega, John Engelhardt (V) fra Glostrup.
Han var været meget tilfreds med samarbejdet på tværs af kommunegrænserne:
– Nabokommuner har generelt en stor samarbejdsflade, hvilket også er tilfældet mellem Brøndby og Glostrup. Derfor er det helt naturligt at deltage i en afskedsreception og sige tak for et godt mangeårigt samarbejde.
Som mange af de andre, fremhæver John Engelhardt (V) Ib Terps troværdighed og grundighed:
– Ib Terp og jeg har igennem årene mødtes meget jævnligt i en række sammenhænge og jeg har altid følt, at Ib er en mand, man kan stole på. Ib er altid godt inde i sagerne og har en hyggelig form for humor.
Men der er en ting mere, der binder de to borgmestre sammen, siger John Engelhardt (V):
– Og så er vi jo begge uddannede som kemiingeniører.
Ib Terp gik officielt på pension med udgangen af februar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top