fbpx
Ældre på rickshaweventyr
DSC_1264.jpg

????????????????????????????????????

Her ses Gitte Green på cyklen med to brugere af Møllehuset på årets Vi cykler i dag arrangeret af Dansk Cyklistforbund. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Mange ældre oplever dele af Brøndby, de aldrig før har set, når frivillige tager dem med på tur i rickshaw

Flere gange om ugen er Brøndby Kommunes to el-drevne rickshaws ude at køre, når en frivillig cykelpilot kører tur med en eller to ældre borgere. Turene starter ved Værestederne Møllehuset eller Strandstuen, som også er der, hvor man som gangbesværet eller ældre kan booke en tid. Men man kan også bede om at blive hentet hjemme hos sig selv, inden turen går ud i det blå, og man er velkommen til at tage sit barnebarn, veninde eller partner med på passagersædet.

Favoritsteder
Når det er initiativtager Gitte Green, der tramper i pedalerne, er der områder, hun særligt gerne cykler hen.
– Vi kører selvfølgelig efter den ældres ønsker, men jeg holder særligt af turene på Vestvolden, til Strandparken og til Avedøre Gadekær. Nogle af stederne har de ældre aldrig set før, selvom de har boet i Brøndby i en menneskealder, andre gange har de ikke været der, siden deres børn var små. Det er en stor fornøjelse at kunne give de ældre den oplevelse og høre deres historier, fortæller Gitte Green, der fik ideen til at få cykelprojektet til Brøndby, da hendes forældre selv benytter sig af værestederne, hvor cykeltilbuddet i dag er tilgængeligt.
En tur tager gerne en times tid, og prisen for en tur i hverdagene er 5 kr., mens en weekendtur koster 10 kr. Pengene går til vedligehold af de specialbyggede Christianacykler.

Frivillige og ældre søges
Initiativet i Brøndby, der er en del af foreningen Cykling uden alder, er nu kommet så godt i gang, at Gitte Green godt kan bruge både flere ældre, der gerne vil ud og have vind i håret og flere frivillige cykelpiloter.
– Cyklerne er el-drevne og har mange gode gear, så blot man vil have frisk luft og kan lide at møde folk, så kan man blive frivillig cykelpilot. Man bestemmer selv, hvor ofte man vil køre en tur, fortæller Gitte Green, der selv står for den korte oplæring af nye cykelpiloter.

Interesserede kan klikke sig ind på cyklingudenalder.dk, så vil man blive kontaktet af Gitte Green.
Vil man gerne have en rickshawtur, kan man booke en tid i Værestedet Møllehuset eller Strandstuen ved at ringe eller møde op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top