fbpx
200.000 mere til byjubilæum
GLOSTRUP. Kommunen giver selv 200.000 til at få et stort musiknavn til Glostrup i forbindelse med byjubilæet. Men der var modstand mod forslaget

Den sidste weekend i august skal Glostrups 825 års jubilæum fejres med en stor jubilæumsfest. En del af festen vil være en musikscene. Derudover vil der være en række aktiviteter i samarbejde med virksomheder, foreninger, ungdomsråd og forskellige andre aktører rundt om på idrætsanlægget, inde i hallerne samt i Egeparken.
Kommunen har allerede sat penge af til at alt det praktiske omkring byfesten, såsom scene, lyd og lys. Der er også lidt penge til nogle af aktiviteterne, men der var som udgangspunkt ikke sat penge af til at hyre store musiknavne til at komme og spille. Kommunen har forsøgt at finde private sponsorer, men det er ind til videre ikke lykkedes.
Derfor havde administrationen foreslået at kommunen bruger 200.000 kroner til et musiknavn.
Det blev vedtaget af Venstre og Dansk Folkeparti, mens Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten stemte imod.

Modstand
Modstanderne mente, at pengene kunne bruges bedre andre steder.
– Enhedslisten har aldrig og bliver aldrig tilhænger af at kommunen skal fejre og bruge 750.000 kr. på et 825 års jubilæum i Glostrup. De penge kunne bruges meget bedre på for eksempel Glostrup Skole. Nu vil man så bruge yderligere 200.000 kr., samtidig med at man pålægger Glostrup Ejendomme millionbesparelser, det vil Enhedslisten ikke og stemmer derfor imod, sagde Robert Sørensen (Enh.).
– En mio. på et byjubilæum er simpelthen uhørt, når vi ser, hvor der ellers spares. SF har hele tiden ment, at pengene fra byjubilæet kan bruges meget bedre og langsigtet andre steder. Vi kan som politikere ikke tillade os at tante og fjase pengene bort på denne måde, mente Mette Vennerstrøm (SF).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top