fbpx
Vennerstrøm ude af skolebestyrelsen
GLOSTRUP. Mette Vennerstrøm kan ikke længere være medlem af skolebestyrelsen, da kommunalbestyrelsen ifølge loven kun må sende et enkelt medlem

Skal Kommunalbestyrelsen sende et eller to medlemmer til skolebestyrelsen for Glostrup Skole? Det blev debateret på kommunalbestyrelsesmødet i sidste uge.
I Folkeskoleloven står der, at kommunalbestyrelsen kan sende et medlem, hvis skolebestyrelsen anmoder om det. Det er altså frivilligt for både skolebestyrelse og kommunalbestyrelse.
Ved oprettelsen af Glostrup Skole bad skolebestyrelsen om at få to medlemmer af kommunalbestyrelsen med til skolebestyrelsens møder. Det accepterede kommunalbestyrelsen. De to medlemmer har ikke stemmeret, men sidder der som en forbindelse mellem skolebestyrelsen og Børne- og Skoleudvalget.
Således var alt foregået efter bogen, med den lille undtagelse, at der i Folkeskoleloven står et medlem. Det blev opdaget i forbindelse med nogle ændringer af det såkaldte dialogforum – ændringer som i øverigt ikke blev debateret og blev enstemmigt vedtaget i kommunalbestyrelsen.
Det blev ændringen af antallet af medlemmer ikke.

Modstand
Når kommunalbestyrelsen i fremtiden kun kan sende et enkelt medlem til Skolebestyrelsen, bliver det sandsynligvis Sophie Dahl Brohus (V), der er formand for udvalget, der får den plads. Dermed ryger Mette Vennerstrøm (SF) ud af skolebestyrelsen. Hun talte på kommunalbestyrelsesmødet imod at ændre på tingene.
– Når man læser de eftersendte referater igennem, kan man se, at skolebestyrelsen ønskede 2 medlemmer fra Børne- og Skoleudvalget siddende, mens Kommunalbestyrelsen enigt besluttede, at der skulle sidde en fra flertallet og en fra mindretallet og også besluttede, hvem det skulle være. Vi har altså med åbne øjne alle i Kommunalbestyrelsen været enige om ikke at følge teksten fra folkeskoleloven, men i stedet ønsket fra skolebestyrelsen, og det for hele valgperioden. Og det gjorde vi af hensyn til forældrene. Det er for deres skyld, vi sidder der. Det er dem, der inviterer os, sagde hun.
Hun foreslog, at man igen spurgte skolebestyrelsen, hvor mange medlemmer de ønskede.
Susanne Nordbjerg Bach (S) foreslog derudover, at man skulle spørge Undervisningsministeriet, om det ville være muligt at få dispensation.
De to forslag stemte SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet for, mens Venstre og Dansk Folkeparti stemte for at gå ned på et enkelt medlem.
– Jeg ønsker bestemt ikke at nedprioritere den politiske opmærksomhed, der er på skolebestyrelsen. Når jeg anbefaler en ændring, er det fordi, jeg er optaget af, at vi følger loven. Vi har haft to medlemmer siddende i skolebestyrelsen. Det har ikke været lovligt, og det ønsker jeg, at vi får bragt i orden, sagde Sophie Dahl Brohus (V).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top