fbpx
Vallensbæk bekæmper stadig socialt bedrageri
pengesedler.jpg
Kontrolgruppen i Vallensbæk Kommune har opdaget socialt bedrageri for cirka 2,8 mio. kr. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Vallensbæk Kommunes kontrolgruppe, der undersøger sager, hvor der er mistanke om, at borgere får uberettigede ydelser fra, har i 2015 opdaget socialt bedrageri for knap 2,8 mio. kr.

I 2015 har Kontrolgruppen i Vallensbæk blandt andet haft fokus på borgere, der uberettiget har modtaget kontanthjælp fra Vallensbæk Kommune. Denne del af indsatsen har givet størst bonus med en besparelse på knap 1,2 mio. kr.
Desuden er der foretaget en række virksomhedskontroller i forhold til erhvervsdrivende, der har arbejdet og samtidig har modtaget sygedagpenge fra kommunen. Denne indsats har givet knap 700.000 kr.
Et tredje indsatsområde har været i forhold til enlige forsørgere, der modtager økonomisk friplads til daginstitution. En del af disse borgere er i virkeligheden samboende og derfor ikke berettiget til økonomisk friplads.

Kommune og stat
Af besparelsen på de knap 2,8 mio. kr. som kontrolgruppen har fundet frem til, er ca. to mio. kr. kommunens penge, resten er statens.
Udover den økonomiske effekt af kontrolgruppens arbejde, forventer Vallensbæk Kommune også, at der er en præventiv effekt af indsatsen. En effekt, der umiddelbart ikke kan måles i kroner og øre, men som er en vigtig faktor i indsatsen med at komme socialt bedrageri til livs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top