fbpx
Ung i lokalpolitik: Hajg Zanazanian fra Brøndby
Hajg-Folkebladet.jpg
Hajg Zanazanian er i gang med sin første periode som medlem af kommunalbestyrelsen i Brøndby. Foto: Privat
HELE OMRÅDET. Hajg Zanazanian på 28 er i gang med sin første periode som medlem af kommunalbestyrelsen i Brøndby. Han vil gerne føre politik for unge og ældre

Hvor gammel er du?
Jeg er 28 år gammel

Hvor lang tid har du været med i lokalpolitik i kommunalbestyrelsen?
Jeg blev valgt til kommunalbestyrelsen ved kommunalvalget i 2013 og har nu siddet i lidt over to år. Det skal siges, at jeg stadig er utrolig glad for den tillid og den mulighed, som vælgerne har givet mig, og jeg vil fortsætte med at gå ind til opgaven med stor ydmyghed og arbejdsindsats, så jeg kan fortsætte med at være med til at sikre, at Brøndbys borgere og kommunen stadig er i en positiv udvikling.

Hvorfor er du med?
Der er selvfølgelig flere årsager til, at jeg er gået ind i politik, men hvis jeg skal nævne en, så er en af årsagerne, at jeg er vokset op bland en masse mennesker fra arbejderklassen og har set, hvordan mine forældres generation har været med til at bygge et samfund op, hvor det ikke er ens families formue, der skal afgøre, om man kan få en uddannelse, et arbejde, komme på hospitalet og en tryg pleje, når aldommen indtræder. Eller med andre ord den socialdemokratiske velfærdsmodel, som har været med til at sikre social mobilitet og nogenlunde lige muligheder. Den har igennem flere årtier været under stærkt pres. Jeg vil gerne være med til at sikre velfærdsamfundet og udvikle det, hvor der kan være behov. Min overbevisning fortæller mig, at gennem stærke fælleskaber, kan vi sikre, at også de udsatte grupper af mennesker kan være med, og at de ressourcestærke også kan viderudvikle sig.

Hvad får du ud af at være med?
Jeg får en utrolig glæde, når jeg kan gøre en forskel for andre mennesker. Det er hele fundamentet for alt, hvad jeg beskæftiger mig med. Om det så er mit arbejde som socialrådgiver, mit frivillige engagement som fodboldtræner i Brøndby IF eller mit politiske arbejde i kommunalbestyrelsen. Solidaritet og næstekærlighed er nogle af de fundementale værdier, jeg bringer med ind i politik.

Hvad får borgerne i Brøndby ud af, at du er med i lokalpolitik?
Borgerne i Brøndby får en politiker, der har klare visioner for fremtiden, som samtidig er god til at lytte til menneskers udfordringer i hverdagen. En politiker, der gerne vil mindske afstanden mellem politikere og borgerne, samt inddrage borgerne så meget som muligt i de beslutninger, som skal træffes. Sammen står vi stærkere.

Hvordan kom du med?
Jeg kommer fra en familie, hvor jeg er 4. generations socialdemokrat, så det har altid ligget sådan lidt i kortene, men gjorde min entre på den kommunalpolitiske scene efter kommunevalget i 2009. Flere tidligere fremtrædende socialdemokrater henvendte sig til mig for at spørge, om det ikke var på tide, at jeg meldte mig under fanerne, som vi siger i partiet. Efterfølgende blev jeg mere aktiv og blev også valgt som næstformand for Socialdemkraterne i Brøndby, og jeg fik genopstartet en socialdemokratisk ungdoms afdeling i kommunen, som havde ligget stille i nogle år indtil jeg blev formand for DSU Brøndby. Folk i partier og mennesker i kommunen henvendte sig til mig og fortalte, at de mente, der var brug for noget fornyelse i den socialdemokratiske byrådsgruppe. Jeg besluttede mig for, at jeg ville være den første i rækken af nye og yngre kræfter, som et led i en glidende overgang. Derefter startede jeg min valgkamp, hvor jeg først var ude og tale med en masse mennesker, som et led i at sikre indflydelse på den politik, som jeg gerne ville føre. Derudover fulgte en lang og hård valgkamp, hvor jeg brugte utallige timer på at opsøge mennesker på gader og andre steder. Ved en hård arbejdsindsat, vælgernes stemmer og med hjælp fra mange gode frivillige lykkedes det mig at blive valgt ind som førstegangs opstillet.

Hvad er dine mål for din deltagelse?
Lige nu er jeg glad, ydmyg og tilfreds med at være omkring bordet, hvor beslutningerne skal tages. Jeg har fået to udvalgsposter, i Social- og Sundhedsudvalget og i Idræts- og Fritidsudvalget, som jeg er utrolig glad for. Mit næste mål er at blive genvalgt og samtidig være med til at sikre, at der forsat er en positiv udvikling i Brøndby Kommune, herunder stærke velfærdsinstitutioner fra vuggestuer, til skoler, foreningsliv, jobcenter, pleje og ældrecentrer.

Er det i sig selv en kvalifikation at være ung i lokalpolitik?
Alder har en betydning, for omkring alderen kommer også erfaring eller nye perspektiver. Men sådan helt grundlæggende er det vigtigste ens kvalifikation og kompetencer. Dem kan både unge og ældre besidde eller mangle. Det er selvfølgelig rigtig vigtigt, at der er en så bred repræsentation af befolkningen som muligt. Samtidig bør man ikke blive valgt, fordi man er ung eller gammel, men fordi man besidder nogle gode kompetencer og kvalifikationer. Der er nogle, der tror, at fordi man selv er ung, så vil man kun repræsentere de unge, og ældre kun vil repræsentere de ældre. Det vil jeg gøre op med, og derfor gik jeg blandt andet til valg på slogannet – Stærk ungdom, Tryg alderdom.

Hvad kan unge bidrage med i lokalpolitik?
Jeg tror, det er meget forskelligt, fra ung til en anden ung. Det at være ung er mange forskellige ting, det samme gælder for det at være oppe i alderen. Det, jeg kan bidrage med, er at sikre en orientering mod helheden, hvor alle fra ung til ældres interesser forsøges at blive varetaget. Mit fokus ligger på alt fra gode institutioner, fritidsmuligheder, sikker økonomi og trivsel, uanset om du er 5 år eller 85. Vi er sammen om det, ung som ældre. Vi er ikke i en kamp mod hinanden. Vi er en del af samme fælleskab.

Fakta
Hajg Zanazanian er valgt for Socialdemokraterne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top