fbpx
Tilfredshed med Vallensbæks dagtilbud
Tilsyn-Høj-kvalitet-i-Vallensbæks-dagtilbud.jpg
Der er netop gennemført pædagogisk tilsyn idaginstitutioner og legestuer i Vallensbæk. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Formanden for børne- og kulturudvalget er tilfreds med det seneste pædagogiske tilsyn af daginstitutionerne

Vallensbæks daginstitutioner og dagpleje fungerer rigtig godt. Lederne er visionære, og der er et skarpt fokus på at udvikle den pædagogiske kvalitet, så børnenes trivsel og læring er i top.
Sådan hedder det i en pressemeddelelse fra Vallensbæk Kommune efter det netop gennemtført pædagogiske tilsyn i Vallensbæks Kommunes daginstitutioner og legestuer.
Derfor er formand for Kultur- og Børneudvalget, Jytte Bendtsen (C) også ganske tilfredse:
– Vi ved, at kvaliteten i dagtilbuddene har afgørende betydning for børnenes hverdag her og nu, men også for deres videre liv og uddannelse. Derfor gør vi meget ud af sikre medarbejdernes faglige niveau med efteruddannelse. Og jeg er glad for at se, at både ledere og medarbejdere er gode til at omsætte de nye kompetencer, så det gavner børnenes trivsel og læring. Der er fokus på krop og bevægelse, naturfænomener, scienceforsøg og morgenløbeture, siger Jytte Bendtsen.

Generelt godt
Kenneth Kristensen Berth (DF) er også medlem af Kultur- og Børneudvalget. Han er overordnet set ogsså tilfreds med tilsynsrapporten:
– Tilsynsrapporterne er væsentligt bedre end de var sidst, hvor der var en stribe anbefalinger, som nu angiveligt bliver fuldt – og det er jo godt.
Men ifølge Kenneth Kristensen Berth (DF) skal tilsynsrapporten ses i sammenhæng med den seneste forældretilfredhedsundersøgelse, hvilket giver et mere nuanceret billede:
– Men jeg lægger nu alligevel mest vægt på forældretilfredshedsundersøgelsen. Fordi denne undersøgelse jo ikke tager udgangspunkt i, hvad der er observeret ved et enkelt besøg på daginstitutionen, men i forældrenes generelle tilfredshed med det tilbud, som de får. Og her husker jeg fra sidst, at forældrene især var utilfredse med, hvor mange aktiviteter, der foregik uden for børnehaverne, altså at der var mangel på disse. Det kan jo skyldes manglende prioritering eller ressourcer.

Der gennemføres pædagogisk tilsyn hvert andet år. Tilsynet skal sikre, at love og regler overholdes, og at der udføres fagligt, pædagogisk udviklingsarbejde i forhold til børnene.
Det er Kommunernes Revisionsselskab BDO, der gennemfører tilsynet.
Tilsynsrapporten kan læses på kommunens hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top