fbpx
Store mængder træ genanvendt
Træ.jpg

træ, genbrug, genbrugstation, spån, spånplader, sortering, møbler, møbel, brædder, paller, kasser, døre, melanin, laminat

Vestforbrænding har fokus på genanvendelse af træ. Det kan mærkes i blandt andet Brøndby og Glostrup. Foto: Vestforbrænding
BRØNDBY og GLOSTRUP. Vestforbrænding har fokus på træ, som skal genanvendes. Det kan mærkes på blandt andet genbrugsstationer i Brøndby og Glostrup

– Vi afskaffede Stort brændbart på vores genbrugsstationer for et par år siden, og vi har ikke savnet det, siger udviklingschef Yvonne Amskov fra Vestforbrænding.
– Træet fra Stort brændbart og Småt brændbart bliver langt bedre udnyttet, når det går til genbrug, end dengang det blev brændt.
I 2015 blev det til 42.321 tons træ på de 24 genbrugsstationer, der er med i Vestforbrændings fælles ordning. Det var 1.500 tons eller 3,7 procent mere end året før.
Heraf blev 2.429 tons indsamlet i Brøndby og 1.511 tons i Glostrup
Dermed går det, ifølge en pressemeddelelse fra Vestforbrænding, i den rigtige retning i arbejdet med at opfylde den nationale ressourcestrategis mål om at genbruge mindst 50 procent af husholdningsaffaldet i 2022.

Treecycling
I november 2015 begyndte kampagnen Treecycling, der også har fokus på genbrug af træ.
– Vi var godt i gang med denne sortering, inden Treecycling-kampagnen begyndte, siger Yvonne Amskov.
– Tallene bekræfter, hvad vi også ved fra andre kilder, at borgerne gerne vil sortere deres affald og være med til at udnytte ressourcerne effektivt og miljømæssigt. Det gælder også træ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top