fbpx
Stor interesse for kræftforløb
IMG_8232.jpg
Bitten Søndergaard, fysioterapeut og forløbskoordinator i Brøndby Kommune, hjælper kræftramte. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Træningscentret i Brøndby oplever en stigende interesse fra kræftramte, der gerne vil blive klogere på, hvordan man som kræftramt lever bedst muligt

Alle, der er eller har været i behandling for kræft inden for de seneste to år og som er bosat i Brøndby, Albertslund eller Glostrup Kommune, kan nu gratis tilmelde sig forårets At leve med kræft-forløb i Brøndby.
Forløbet består af ti mødegange, hvor man møder forskellige eksperter og hører mere om for eksempel kost og kræft, mindfulness og sociale rettigheder. Hver mødegang varer 2,5 time og man vælger selv, hvilke man vil deltage i.
– Vi har med succes kørt undervisningsforløb for borgere i kræftbehandling siden 2013. Vi har løbende justeret det lidt, så det er tilpasset, hvad borgerne synes er relevant. For eksempel har vi fået tilføjet et oplæg om seksualitet og kropsopfattelse. Det er et emne, kræftramte ikke rigtig får mulighed for at drøfte med det sundhedspersonale, de møder i deres behandling, og som stadig er tabubelagt, fortæller Bitten Søndergaard, fysioterapeut og forløbskoordinator i Brøndby Kommune.
Udover undervisningen tilbyder træningscentret også rehabilitering i form af bl.a. træning, rådgivning, diætist og netværk.

Første undervisningsgang er torsdag den 17. marts kl. 13-15.30 på Træningscentret i Brøndby. Deltagelse er gratis og kræver blot en henvisning fra egen læge. Pårørende er også velkomne. Man kan tilmelde sig ved at kontakte forløbskoordinator Bitten Søndergaard eller Pernille Wallentin på tlf. 4328 2173. Se mere på www.brondby.dk/forløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top