fbpx
Skilsmissens misforståelser
MGL1128-Rikke-Frødstrup-ADVODAN-Glostrup-midres.jpg
Rikke Frødstrup fra Advodan i Glostrup fortæller, at den ene part godt kan sætte gang i en skilsmisseproces, uden den anden part er enig. Foto: Advodan
GLOSTRUP. Nytårsaften ønsker alle hinanden godt nytår. Men for mange par og familier er en skilsmisse en del af det nye års realitet. Mange dog ikke de nyeste regler i situationen

Et nyt år betyder også en ny start for mange ægtepar. Og for nogle bliver det en ny start hver for sig. Folkbladet har bedt advokat Rikke Frødstrup fra Advodan i Glostrup give sit bud på de tre største misforståelser, når ægteskabet skal opløses.

Vores eller dit og mit?
Når man skal separeres eller skilles, ophører ens formuefællesskab. Det vil sige, at man skal finde ud af at dele fællesbo som for eksempel bolig, værdipapirer, bil og indbo. Mange er dog ikke klar over, at formuefællesskabet allerede ophører med udgangen af det døgn, hvor ansøgningen er indsendt til Statsforvaltningen og ikke først, når en separation eller skilsmisse er bevilget.
– Den ene part kan reelt indsende ansøgningen, uden at den anden part er klar over det. Det betyder, at der kan opstå en periode, hvor måske manden ikke er klar over, at ægtefællens nye computer eller møbler ikke indgår som en del af fællesboet, der skal deles. Og det kan give ekstra økonomiske konflikter, fortæller Rikke Frødstrup.

Separation nødvendig
Siden juli 2013 har man kunnet søge om såkaldt lyn-skilsmisse direkte på Statsforvaltningens hjemmeside.
– Det vil sige, at man kan blive skilt med det samme. Misforståelsen hos mange er dog stadig, at man skal have været separeret i seks måneder først. Og det kan give en unødig lang proces, hvis begge parter er sikre i deres sag og gerne vil videre med deres nye liv, forklarer Rikke Frødstrup.

Nødvendig enighed?
Ægteparret behøver ikke at være enige om separation eller skilsmisse, før ansøgningen sendes. Det vil sige, at manden fx godt kan sende separationspapirerne ind på egen hånd. Bagefter bliver begge indkaldt til møde i Statsforvaltningen, hvor en sagsbehandler kan hjælpe med at nå til enighed.
– Det er vigtigt at vide, at man godt selv kan sætte gang i processen uden at være enige først. Dermed kan man måske undgå, at en i forvejen hård periode bliver endnu længere, fordi man først skal nå til enighed om at indsende papirerne. Jeg vil dog altid anbefale, at man tænker sig rigtigt godt om og måske tager en separationsperiode, før den endelige beslutning tages, understreger Rikke Frødstrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top