fbpx
Ny Brøndbyborgmester: Venstre
Ifølge Venstre er der mange opgaver at tage fat på for den kommende borgmester, blandt andet økonomi, erhvervsklima og ungdomsarbejdsløshed

Hvad er den største opgave for den kommende borgmester i Brøndby?
For Venstre er den vigtigste opgave at Brøndby Kommune har en sund økonomi, og det kræver, at vi i kommunalbestyrelsen taler om, og tager stilling til, hvad der er kernevelfærdsydelser, og hvad der er overflødigt brug af penge. Det er en diskussion, der mangler i kommunalbestyrelsen, og det håber vi, borgmesteren vil tage fat på. Vi håber også, at den nye borgmester vil tage aktivt fat i, at Brøndby ligger i bunden i Erhversklimaundersøgelsen, at den demografiske udvikling kræver, at der skal foretages langsigtede investeringer i for eksempel telemedicin, velfærdsteknologi og topmoderne plejehjem, og at Brøndby er en af de kommuner med højst arbejdsløshed og især ungdomsarbejdsløshed.

Hvilke forventninger har I i forhold til den kommende borgmesters indsats for den lokale beskæftigelse?
Vi har store forventninger til, at den lokale beskæftigelse kommer til at fylde langt mere på dagsordenen i kommunalbestyrelsen. Brøndby har en af landets højeste ledighedsprocenter. Vi mener, der skal etableres flere værktøjer til medarbejderne i kommune og i langt højere grad nedbrydes barriere mellem forvaltningerne, ligesom det er vigtigt at skabe større kontakt til det lokale erhvervsliv for at samarbejde om fordelene og betydningen af, at de ledige får mulighed for at deltager i aktivering, får praktiktikpladser, flexjob, og mentorordninger ude på virksomhederne for det ved vi er vejen til at få mange arbejdsløse i et rigtigt arbejde.

Et stort lokalt tema er byudvikling, fx i forhold til den kommende letbane. Hvilke forventninger har I i forhold til den kommende borgmesters indsats på dette område?
Byudvikling ligger højt på Venstres dagsorden. Byudvikling er vejen til højere vækst og flere arbejdspladser inden for kommunen. Vi håber, at vi som samlet kommunalbestyrelsen kan arbejde for at letbanen ikke bare køre igennem en lille del af kommunen, men at vi sammen kan arbejde for, at letbanen også får en linje til Brøndby Strand Station og videre til lufthavnen. Det vil give byen helt utroligt mange muligheder for at skabe job og tiltrække børnefamilier med forældre, der er i beskæftigelse. Vi ser også meget gerne, at borgmesteren i samarbejde med kommunalbestyrelsen vil gøre en ihærdig indsats for at få gjort noget ved især Brøndby Strand Centrum, der står og forfalder og derfor håber vi også, at borgmesteren med sit flertal vil stå i spidsen for en politik, der giver mulighed for, at detailforretninger i højere grad får mulighed for at ligger flere forskellige steder i kommunen og ikke kun på de traditionelle grunde.

Skolerne i Brøndby er et væsentlig tema. Forventer I, at elever, forældre og lærere kommer til at mærke, at Brøndby har fået ny borgmester?
Vi har ikke nogen forventninger om, at Socialdemokraterne ændrer politik over natten, fordi der kommer en ny borgmester. Men vi arbejder for, at folkeskolen bliver et mere centralt tema for kommunalbestyrelsen. I Venstre synes vi, det er meget bekymrende, at 25% af de elever, der går ud af folkeskolen, ikke kommer i uddannelse. Det er en situation, som vi i Venstre meget gerne vil have undersøgt og finde løsninger på. Vi har en af landets største ledighedsprocenter, og vi bør sætte ind tidligt for at knække den negative udvikling. De iagttagelser, der bliver gjort under elevernes tid i folkeskolen, bør kunne bruges langt mere konstruktivt i forsøget på at knække den høje ledighedskurve i Brøndby. Vi skal have stoppet vejen fra folkeskolen og direkte over i jobcenteret, for at få ledighedsydelse.

Samarbejde på tværs af partiskel er vigtig for jeres arbejde i kommunalbestyrelsen. Hvilke personlige kvalifikationer håber I, den kommende borgmester har?
Vi mener, at den største kvalitet hos en borgmester er evnen til samarbejde, også på tværs af partierne.

Hvem skal vælges som Brøndbys kommende borgemester den 10. februar?
Vi har på nuværende tidspunkt ingen holdning til, hvem Socialdemokraterne ønsker at vælge som borgmester. Det vil også sige, at det faktisk ikke er partierne i kommunalbestyrelsen, men medlemmerne af Socialdemokratiet, der vælger borgmester.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top