fbpx
Ny Brøndbyborgmester: Det kræver samarbejde
BRØNDBY. Vi har spurgt partierne i Brøndby, hvad de forventer af en kommende borgmester. Samarbejde siger de fire partier. Socialdemokraterne udtaler sig først efter valget

Den 10. februar skal de 19 medlemmer af kommunalbestyrelsen vælge ny borgmester.
Da socialdemokraterne alene har et flertal i kommunalbestyrelsen, kan de selv afgøre, hvem der skal have lov til at bære borgmesterkæden frem til det næste kommunalvalg.
Men da valget er langt mere end et spørgsmål om navnet, men i lige så høj grad er et spørgsmål om, hvad de 35.000 Brøndbyindbyggere kan se frem til, når de får ny borgmester, har Folkebladet spurgt samtlige partier i kommunalbestyrelsen, hvad de mener, bliver vigtigt for den nye borgemster.
De enkelte partiers svar kan du læse her på siderne. Men et tema går igen på tværs af partiskel, nemlig samarbejdet. Noget Allan Rungager fra Dansk Folkeparti formulerer således:
– Han skal besidde evnen til at se bort fra de nemme løsninger, hvor hans socialdemokratiske flertal på 10 ud af 19 medlemmer trumfer afgørelserne igennem.
En holdning Steen Andersen fra Enhedslisten er helt enig i:
-Borgmesteren skal sikre at debatterne får ilt gennem information, og navnligt skal borgmesteren sikre, at skulle vi igen opleve et absolut flertal af Socialdemokrater, at diskussioner bliver båret ud af den socialdemokratiske gruppe og bragt i spil med de øvrige partier.

Ikke før valg
Folkebladet har stillet de selvsamme spørgsmål til Socialdemokraterne som de øvrige partier for at høre, hvordan den kommende borgmester bør forholde sig til blandt andet erhverv, skole og lokal byudvikling.
I en mail til Folkebladet skriver fungerende borgmester (S) Kent Magelund dog, at Socialdemokraterne ikke har lyst til at udtale sig om spørgsmålene inden valget den 10. februar. Dette, skriver den fungerende borgemester, sker i respekt for borgemster, Ib Terp, der først formelt træder ud af kommunalbestyrelsen den 10. februar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top