fbpx
Ny Brøndbyborgmester: Dansk Folkeparti
BRØNDBY. Ifølge Dansk Folkeparti er det vigtigt, at den kommende borgmester kan være borgmester på tværs af partiskel, og at han har fokus på skolerne

Hvad er den største opgave for den kommende borgmester i Brøndby?
Under begrebet del og hersk er den største og vigtigste opgave for den nye borgmester at være borgmester for hele Brøndby, herunder også at forene hele kommunalbestyrelsen i et samarbejde på tværs af partierne. Han skal besidde evnen til at se bort fra de nemme løsninger, hvor hans socialdemokratiske flertal på 10 ud af 19 medlemmer trumfer afgørelserne igennem.

Hvilke forventninger har I i forhold til den kommende borgmesters indsats for den lokale beskæftigelse?
Forventningerne til den nye borgmester er, at han sammen med hele kommunalbestyrelsen vil udvikle beskæftigelsesområdet. For at kunne udvikle beskæftigelsen skal vi sammen udvikle en strategi, som inddrager virksomhederne noget mere. Det er nu en gang dem, som skal skaffe arbejdspladserne. Dansk Folkeparti håber på, at vores nye borgmester vil styrke kommunens samarbejde med lokale virksomheder.

Et stort lokalt tema er byudvikling, fx i forhold til den kommende letbane. Hvilke forventninger har I i forhold til den kommende borgmesters indsats på dette område?
Byudviklingen i Brøndby lider under mangel på visioner og investorer, det vil letbanen ikke ændre på. Tankegangen hos flertallet i kommunalbestyrelsen er sandet til, fordi flertallet ikke vil erkende, at Brøndby er en by og ikke tre. Meget få kommuner i Danmark, med 34.000 indbyggere råder over to kulturhuse. Så længe alt byudvikling er baseret på, at vi skal have to eller tre af alt, strander alle visioner på grund af manglende økonomi eller viljen til at bruge de mange penge i kommunekassen.

Skolerne i Brøndby er et væsentlig tema. Forventer I, at elever, forældre og lærere kommer til at mærke, at Brøndby har fået ny borgmester?
Skolerne i Brøndby er en mærkesag for Dansk Folkeparti. Skolerne er fysisk nedslidte efter mange års besparelser på vedligeholdelse af skolebygninger. DF har igennem budgetforlig 2015 fået tilført 40 millioner kroner til vedligeholdelse. Vi anser det derfor som vigtigt, at den nye borgmester fortsætter med at prioritere folkeskolen i Brøndby højt. DF har ingen grund til at tro, at folkeskolen vil kunne mærke forskel på, hvilken socialdemokratisk borgmester som sidder i stolen.

Samarbejde på tværs af partiskel er vigtig for jeres arbejde i kommunalbestyrelsen. Hvilke personlige kvalifikationer håber I, den kommende borgmester har?
I otte til ni tilfælde ud af ti stemmer Dansk Folkeparti sammen med det socialdemokratiske flertal i kommunalbestyrelsen. Det er naturligvis vigtigt for DF at få sat nogle fingeraftryk på den førte politik i Brøndby. Det er for DF afgørende, at den kommende borgmester har mod til at være borgmester for hele kommunalbestyrelsen og ikke kun agerer talerør for den socialdemokratiske gruppe. Der kommer en dag, hvor socialdemokraterne ikke længere sidder alene på flertallet, men skal forhandle sig frem til resultater, hvilket også er langt det sundeste for demokratiet.

Hvem skal vælges som Brøndbys kommende borgmester den 10. februar?
Set ud fra Dansk Folkepartis interesser er det nok ligegyldig, hvilken socialdemokrat som kommunalbestyrelsens flertal på ti socialdemokrater vælger. Det får vi ingen indflydelse på. Kommunalbestyrelsens flertal lider i høj grad af berøringsangst over for Dansk Folkeparti.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top