fbpx
Nordens bedste volleyballkvinder
160131-NCC-finale-Deme-i-smash.jpg
Brøndbys volleyballkvinder kan efter weekenden nordiske mesterskaber kalde sig Nordens Bedste. Foto: Brøndby Volleyball Klub
SPORT. Brøndby Volleyball Klub skrev historie, da de i weekenden som det første danske hold vandt det nordiske klubmesterskab

Fredag og lørdag blev de indledende kampe ved det nordiske klubmesterskab i volleyball for kvinder, NEVZA, spillet.
Her klarede Brøndby sig så godt, at det, til trods et enkelt nederlag, blev til en finalplads søndag mod norske Engelholm.

Sejr over fire sæt
Engelholm fik til at begynde med i finalen en lille føring, som dog blev elimineret i Julie Mikaelsens serv, hvor Brøndby gik fra 4-8 til 10-8, godt hjulpet på vej af Dominique Thompson, som på en enkelt nettur præsterede tre angrebspoint og yderligere lagde tre point til tavlen med nogle effektive blokader, samt Trine Kjelstrup, som producerede point med angreb både ved nettet og på back spike fra den bageste række.
I andet sæt havde Brøndby noget sværere ved at vinde sine angreb, mens Engelholms angribere havde noget lettere ved at komme gennem Brøndbyblokaderne end i første sæt. Engelholm fik et lille forspring på et par point, som holdt frem til sættets afslutning på 25-23.
Angribernes effektivitet steg igen i tredje sæt. Eva Bang fordelte boldene godt til sine angribere, som alle skaffede point til regnskabet. I forsvaret kæmpede især libero Rikke Larsen og Deme Morales, som endnu en gang blev kåret som kampens spiller, godt. Selvom Engelholm stadig havde stor power i deres angreb, havde de ikke held med at få boldene gennem det heroisk kæmpende forsvar. Brøndby gik i front fra start og udbyggede frem til de afsluttende cifre 25-20.
I fjerde sæt kunne Brøndby på det nærmeste gå på vandet. Alt fungerede optimalt, og frustrationerne begyndte at lyse ud af Engelholmspillerne, som lavede en del flere fejl end tidligere. Den godt servende Paulina Hougaard-Jensen bragte med tre server sit hold på 10-3, Dominique Thompson smed igen et par blokadepoint på kontoen og Deme Morales og Julie Mikaelsen vandt samtlige deres angreb.
Engelholm blev neutraliseret, og anfører Eva Bang stod for de sidste fem server fra 19-9 til 25-9, hvorefter hun kunne løfte pokalen som altså ikke tidligere har været på danske hænder.

Torsdag den 4. februar mødes Brøndby og Engelholm igen, når de i Øresundsligaen skal spille kamp kl. 20.00 i Stadionhal 1.
De to hold ligger som nr. 1 og 2 i denne liga. Vinder Brøndby, sikrer de sig dette mesterskab, med to runder tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top