fbpx
Lokumsaftaler skal skabe succes
Idris-fra-1-f-og-sundhedsplejersken-Lotte.jpg
Idris fra 1. F. er en af de elever, der har været med til at sætte fokus på rene toiletter. Her er det sundhedsplejersken Lotte, der giver gode råd. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. På Brøndby Strand Skole er elever og lærere gået i krig mod uhumske toiletter. Nu er hygiejne og toiletforhold sat på skoleskemaet og sundhedsplejerskeren underviser

Man skulle tro at ekstra rengøring var løsningen på problemet med ulækre skoletoiletter. Men på Brøndby Strand Skole har man forsøgt sig med mere rengøring uden at komme problemet helt til livs. Den seneste tilfredshedsmåling viser nemlig stadigvæk, at eleverne synes toiletterne er ulækre.
– Det er jo ikke nyt, at gentagne undersøgelser peger på en markant utilfredshed blandt danske børn med deres skoles toiletter. Men når det ligefrem betyder, at eleverne holder sig, fordi de ikke bryder sig om at gå på toilettet, så synes jeg også, at vi har en pligt til at gøre noget, siger Carl Åge Passarge, der er viceskoleleder på Brøndby Strand Skole.

Ikke rengøring
Men når mere rengøring og nye toiletter ikke alene løser problemet, er gode råd dyre. Derfor besluttede man på Brøndby Strand Skole at lade eleverne selv foreslå, hvordan problemet skal løses. En håndfuld engagerede lærere fandt sammen med elevrådet ud af, at der helt grundlæggende skal sættes ekstra fokus på adfærd omkring skoletoiletterne og hygiejnen. Ikke med en løftet pegefinger men med involverende og sjove aktiviteter.
– Vi blev hurtigt enige om, at det i høj grad handler om adfærd. Hvordan bruger man toiletterne? Hvordan bliver toiletterne efterladt? Husker man at vaske hænder? Derfor spurgte vi kommunens sundhedsplejersker, om de kunne hjælpe. Og resultatet er, at vi i denne uge har sat hygiejne på skemaet i samtlige mindre klasser. Eleverne skal også lave tests, som vi kender det fra tandlægens lyserøde afsløringer af tandbørstningen. Nu er det bare håndvask, det handler om. Men eleverne skal også udarbejde egne klasseregler omkring brug af toiletterne, så vi får sat fokus på emnet, siger Carl Åge Passarge.
Kampen for mere appetitlige skoletoiletter understøttes også af en ekstra økonomisk bevillig, som kommunalbestyrelsen sikrede til samtlige skoler i Brøndby i forbindelse med det seneste budgetforlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top