fbpx
Grundejerformand: Der mangler politisk engagement
IMG_3162.jpg
Onsdag aften besluttede politikerne i Brøndby at undersøge, om afstemningen i Vesterled kunne skrues sammen på anden vis end den foreslåede. Torsdag var de tilbage ved det oprindelige forslag. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Steen Nielsen, formand for Grundejerforeningen Vesterled, mener den store fejl ved fjernvarmeprojektet er mangel på politisk engagement

En af dem, der har fulgt fjernvarmeprojektet tættest, er Steen Nielsen, formand for Vesterled Grundejerforening, der med indgangen til 2016 smeltede sammen med en af de andre grundejerforeninger i Vesterled, nemlig Hedera.
Et kort øjeblik, efter at kommunalbestyrelsen besluttede at se på sagen endnu engang, håbede Steen Nielsen, at de lokale politikere ville gennemtænke projektet én gang til fra bunden og gå væk fra den tilslutningspligt, han mener, er grundproblemet i hele fjernvarmeprojektet:
– Vi har som foreninger fra start tilkendegivet, at vi intet har imod fjernvarme, men blot er imod og utrygge ved en tilslutningspligt, hvor man politisk nu eller senere tvinger den enkelte borger til én specifik varmeforsyning. Eller på sigt påfører den enkelte yderligere omkostninger og dermed reelt forhindrer en rentabel løsning med andre alternativer. Såfremt projektet ikke kan hænge sammen økonomisk uden en tvungen tilslutningspligt, bør det droppes.

Prestigeprojekt
Selvom Steen Nielsen naturligvis anerkender, at det er politikerne, der træffer den endelige beslutning, så mener han, de lokale politikere over en bred kam ikke har vist den fornødne engagement i projektet:
– Den sidste uges udvikling viser, at mange her ikke har sat sig ordentlig ind i projektet. Det er et ideologisk projekt, som skal tvinges igennem, og det er os, der kommer til at hænge på det uanset hvad. Der er således ingen, der ved, hvor vi kommer til at stå om 20-25 år.

Lytter ikke
Steen Nielsen har ifølge eget udsagn været til fire møder med kommunens forvaltning og og ét politisk møde med Borgmester og formanden for Teknik- og Miljøudvalget.
Han mener, evnen og viljen til virkelig at lytte har været stor hos kommunens forvaltning:
– Da forslaget første gang blev fremsat i 2014, kom det som et lyn fra en klar himmel.
På baggrund af drøftelser med fjernvarmeselskabet tilbage i 2011-12, havde vi i årene efter igen og igen spurgt ind til et projekt uden tilslutningspligt, men havde ikke kunnet få et klart svar. Og så var projektet der pludselig med et politisk ønske om tilslutningspligt. Det er jeg skuffet over.

Orienterer berørte
Fjernvarmeprojektet består af mange dele og rejser mange spørgsmål.
For at hjælpe hinanden til en bedre forståelse af projektet, afholder Vesterled og Grønneled Grundejerforening informationsmøde i aften (den 17. februar, red.).
Et møde, der altså bliver afholdt den dag, hvor de lokale politikere med stor sandsynlighed har vedtaget at høre de lokale beboere, om de vil være med i projektet eller ej via en afstemning. Steen Nielsen siger om mødet:
– Vi holder fast i at afholde mødet, og vi gør det på et objektivt og sagligt grundlag, da vi som forening hverken er for eller imod fjernvarme. Vi er blot imod tilslutningspligten og måden projektet er skruet sammen på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top