fbpx
Glostrupbørn i fuld gang med affaldssortering
Affald3.jpg
Børnene fik en stor sæk blandet affald, som de så skulle sortere. Foto: Jens Jacobsen
GLOSTRUP. Børnene i daginstitutionerne Engtoften og Essedalen i Glostrup har de sidste fire måneder øvet sig i at sortere affaldet

De to institutioner Essendalen og Engtoften har testet den nye affaldsordning, der skal indføres på alle institutioner i Glostrup inden udgangen af 2016.
Som afslutning på de fire måneders testperiode, skulle børnene vise deres nye evner i en stor affaldsevent planlagt af Glostrup Albertslund Produktionshøjskole.
Her var det tydeligt at se, hvor gode de var blevet til at sortere i både metal, plast, glas, papir og pap udover dagrenovation og blev til sidst belønnet med en medalje som ’skraldehelt’.

Sortering er som en leg
Børnene har taget godt imod de nye udfordringer, og det har ifølge pædagog i Engtoften Ina Madsen ikke været noget problem at få børn og personale til at sortere affald i flere fraktioner, end de plejer.
– Børnene opfatter det som en leg, et slags puslespil, hvor de skal finde de rigtige beholdere. Det er lynhurtigt blevet en del af vores hverdag, og noget vi bare gør. Børnene har fået de nye vaner ind under huden, hvilket blandt andet viser sig, når vi er på tur og skal smide affald ud. Så spørger de, hvor alle skraldespandene er henne, siger Ina Madsen.

Nye ordning hos alle
Det er ikke kun daginstitutioner, der skal til at sortere deres affald. Alle borgere i Glostrup skal i løbet af 2016 sortere metal, plast, glas og papir fra den almindelige dagrenovation.
– Affaldssortering kommer til at fylde mere og mere i vores hverdag, så vi synes, det er helt naturligt, at børnene lærer de nye vaner hurtigst muligt. Og så kan de jo også lære deres familier derhjemme, hvordan de skal gøre, når ordningen indføres, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget Flemming Ørhem (O).
Det er Center for Miljø og Teknik i Glostrup Kommune, som står bag projektet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top