fbpx
Glostrup Kulturhus er ikke et hus
kulturhus2.jpg
Biografen bliver brugt til meget andet end at vise film, og det skal nu organiseres i en ny forening. Foto: Holger Pedersen
GLOSTRUP. Glostrup Bio må kun få et meget begrænset tilskud til at vise film, men til andre kulturelle aktiviteter kan man godt give tilskud, derfor bliver de nu samlet i en ny forening, med navnet Glostrup Kulturhus

Glostrup Kulturhus er ikke et hus, men en forening. Foreningen har sit udspring i Biografforeningen Sofarækken og dermed i det hus, som Glostrup Bio holder til i. Dets aktiviteter vil da også fra starten finde sted i biografen, men senere kan der blive tale om at arrangere kulturelle arrangementer andre steder i byen.
Baggrunden for at stifte den nye forening er at adskille den almindelige biografdrift, som fortsat vil foregå i regi af Sofarækken, fra de mange andre kulturtilbud, der tilbydes i biografen. Det er live-koncerter med musik af alle genrer, kulturnat og lignende lokale begivenheder, samt særlige biografoplevelser som BabyBio, SeniorBio og skolebio i flere varianter.
De eksisterende foreninger, Glostrup Filmklub for Børn og Unge, samt filmklubben for de voksne: Bogart Bio, der benytter Glostrup Bio til sine arrangementer, fortsætter uforandret.

Hvad er det nye?
En af initiativtagerne og medlem af Sofarækkens ledelse er Flemming Brandt. Vi spørger ham, hvad meningen egentlig er.
Glostrup har et rigt forenings- og kulturliv og en velfungerende biograf med alle de tilbud, der er omtalt herover. Hvilken forskel gør det egentlig for borgerne i Glostrup og på Vestegnen, at der kommer en sådan ny forening?
– Kulturtilbud skal opfattes helt bredt. Med den nye forening er det målet at samle en stor del af byens kulturaktiviteter under samme hat. Der lægges forsigtigt ud med de tilbud, vi allerede har i biografen, og som fungerer rigtig godt. Men man kan sagtens forestille sig paletten udvidet med foredrag, teater, comedy og meget andet. Vi har godt gang i live-koncerter allerede, men kunne da sagtens forestille os at trække endnu større navne til Glostrup. Vi håber og tror, at den nye forening vil være med til at give kulturlivet i Glostrup og på egnen et boost.

Og hvor skal pengene så komme fra?
Det vil kræve en koncentration af mange gode kræfter at løfte denne opgave, der skal løses af frivillige ligesom i Sofarækken. Vi forventer, at mange af Sofarækkens aktive også gerne vil arbejde i den nye forening. I hvert fald i starten. Blandt de næsten 100 aktive er der mange kompetencer, og vi har et håb om, at den nye forening vil tiltrække nye aktive med særlige interesser for f.eks. musik, sceneoptræden eller forskelligt teknik.
Jeg skal heller ikke lægge skjul på, at adskillelsen af egentlig biografdrift fra de andre aktiviteter i biografen blev særligt aktuelt, da der i forbindelse med EU-regler og en ny filmlov blev lagt et loft over det beløb, kommunen må støtte biografen med. Den nye forening er ikke omfattet af dette loft, så vi håber da på, at vi kan opnå kommunal støtte i en eller anden form også til denne.

Men der er kun den ene sal i Glostrup Bio. Hvordan får I dog plads til yderligere aktiviteter i den, når der også skal vises mange film?
For nogle år siden arbejde vi i Sofarækken med tanken om en større ombygning, der skulle skaffe os yderligere en sal. Da det viste sig ikke at kunne realiseres, blev vores opgave i stedet at udnytte vores sal til det yderste. Det er allerede et puslespil at få plads til det hele, især i weekenderne, og det bliver jo ikke mindre, hvis vi finder på yderligere aktiviteter.
Der er dog fortsat hul i kalenderen fra tid til anden, og på sigt er foreningens virksomhed som nævnt ikke begrænset til kun at skulle foregå i Glostrup Bio, selv om biografen forventes at lægge hus til i lang tid fremover.

I har i sæsonen hele ti arrangementer med live-koncerter allerede, især indenfor det rytmiske område. Hvordan går det med dem?
Forrygende! Det skulle jo lige løbes i gang, og der har da været aftener, hvor vi haft et utilfredsstillende billetsalg. De seneste koncerter været store succeser, og vi har et flot program for resten af sæsonen frem til foråret. Faktisk er vi ved at klemme et par koncerter mere ind. Det er på kort tid blevet sådan, at forskellige bands nu henvender sig til os, fordi de har hørt, at vores biograf er noget særligt.
Det er rigtigt, at vi overvejende har holdt os til den rytmiske musik, som vi kan tilbyde gode faciliteter med vores nye lydanlæg. Glostrup Musikskole og Glostrup Byorkester har jævnligt koncerter i salen, og salen er også virkelig flot til denne type musik. Vi kan sagtens gennemføre mere sart klassisk musik på vores gode scene og med vores gode lyd. Det er kun fantasien, der sætter grænserne, og så naturligvis den entusiasme vi kan skaffe hos foreningens aktive – og hos vores publikum.
Vi har et godt udgangspunkt, fordi vi har noget at starte op med. Vi håber, der komme mange til vores stiftende generalforsamling i Glostrup Bio torsdag den 25. februar kl. 17.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top