fbpx
Fra affald til æggebakker, fleecetrøjer og fjernvarme
Affald1.jpg
Vestforbrændingens store ovne og plads til at samle genbrug er et imponerende syn, som alle borgere har mulighed for at se. Foto: Sofie Lauritsen
HELE OMRÅDET. 53 af TestPiloterne for den kommende affaldsordning i Glostrup var på rundtur hos Vestforbrænding for at se, hvad der sker med det emballageaffald, som de allerede i stor stil frasorterer derhjemme

TestPiloterne fra Glostrup startede aftenen med et oplæg om, hvordan alle fire emballager afleveres på Vestforbrænding, og hvordan genanvendelsesprocessen foregår. TestPiloterne har siden september sorteret plast, papir, glas og metal ud af dagrenovationen. Derfor var spørgelysten stor, for at finde ud af hvordan for eksempel papir og aviser rengøres for sværte, eller hvordan sorteringsmaskiner puster forskellige typer plast de rette steder hen.

På opdagelse i skrald
Inddelt på to hold begav TestPiloterne sig ud på den helt store skraldetur. Ud over at se afleveringsstationen for de fire nye affaldsemballager plast, papir, glas og metal, fik de set de store ovne og kontrolrummet.
– Flere af TestPiloterne gav udtryk for, at det var spændende at se, hvad der sker med affaldet, efter det er blevet afhentet fra hjemmet, siger Sofie Lauritsen, Kommunikationsansvarlig hos Glostrup Forsyning.
Vestforbrænding har et stort fokus på at udnytte alt i forbrændingsprocessen. Energien fra ovnenes varme omdannes for eksempel både til strøm og fjernvarme, mens en del af slaggen bruges under asfalten på vejene. Derfor bliver mindst muligt sendt til deponi – som betyder, at restaffaldet graves ned i jorden i lukkede kapsler, og efterlades i håb om at der i fremtiden findes en løsning.
– Derfor er det vigtigt at frasortere og genanvende mest muligt affald, og det vil den nye affaldsordning, som kommer til maj i Glostrup være medvirkende til, siger Sofie Lauritsen.

Hvorfor en affaldstur?
Det er vigtigt at give folk muligheden for at se, hvad der sker med affaldet. Nogle er ikke interesserede, mens andre gerne vil se, hvad der sker med det affald, som frasorteres i hjemmet.
– Det er både sjovt og lærerigt at gå på opdagelse i skraldeuniverset. Netop derfor skulle vores TestPiloter have muligheden for helt konkret at se, hvor affaldet bliver afleveret, og hvad der sker i den efterfølgende genanvendelsesproces, fortæller Sofie Lauritsen.

Du kan komme med
Vestforbrænding afholder åbne rundture, som borgere i både Glostrup, Brøndby og Vallensbæk frit kan tilmelde sig. Du finder flere informationer på vestforbrændings hjemmeside.
– Vi anbefaler alle, som har lyst til en rundtur, at deltage. Det giver et godt indblik i hvorfor man skal sortere sit affald, og er det en oplagt familieaktivitet at inddrage børnene i, fortæller Sofie Lauritsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top