fbpx
Fjernvarme sendt til afstemning
BRØNDBY. Onsdag morgen blev fjernvarmeprojektet i Vesterled sendt til afstemning blandt de kommende brugere. Grundejerforeningen kritiserer stemmesedlen

Ja, nej eller ved ikke. Det er de muligheder, husejerne i Vesterled har til en elektronisk afstemning, der nu er blevet sat i gang. Men borgerne bør kun benytte sig af de to første opfordrer Steen Nielsen, formand for Vesterled Grundejerforening.
– Jeg vil gerne opfordre folk til enten at stemme ja eller nej til et fjernvarmeprojekt med tilslutningspligt, siger han. På afstemningssedlen står der, at kommunalbestyrelsen opfordrer folk, der kan fritages eller dispenseres for tilslutningspligten til at stemme ved ikke.
– Det synes vi ikke er fair. Ud fra vort kendskab til området samt lovgivning, vil kun få kunne undgå en pålagt tilslutningspligt på deres ejendom. Pensionisten derimod opnår kun personlig dispensation efter ansøgning, der ophører ved fraflytning, medens hans ejendom fra start pålægges tilslutningspligten. Han bør derfor naturligvis også forholde sig til projektet. Andre igen kan først søge fritagelse når tilslutningspligten er vedtaget og her er det kommunen som alene afgør en evt. fritagelse. Man kan således ikke sidde med foldede hænder og sige, at det vedrører ikke mig, siger Steen Nielsen.

Glad for afstemning

Steen Nielsen vil gerne sammen med de øvrige grundejerforeninger tage en del af æren for, at der overhovedet er kommet en afstemning.
– Det er helt atypisk, at vi får lov til at give vores mening til kende. Politikerne kunne jo bare have truffet en beslutning uden at spørge os. Der må være en dårlig mavefornemmelse ved nogle politikere, den dårlige mavefornemmelse har vi jo også haft, siger Steen Nielsen.
Ib Terp (S) lovede inden sin afgang, at han ville opfordre kommunalbestyrelsen til at følge afstemningsresultatet.

Opdeling ikke mulig
Forslaget skulle egentlig have været sendt til afstemning for to uger siden, men her valgte Kommunalbestyrelsen at udsætte behandlingen i 11. time, efter et forslag i et læserbrev fra Erik Borsholt. Han foreslog, at Vesterled blev opdelt i mindre dele, og det var et flertal i hver del, der kunne afgøre, om den del skulle have fjernvarme.
– Jeg blev ringet op af Franz (Hansen (S), kommunalbestyrelsesmedlem og driftsleder ved Brøndby Fjernvarme, red.) kvart over syv næste morgen. Han sagde, at han var ked af, at han ikke havde været mere fast. For det kunne simpelthen ikke lade sig gøre. Og så er den ikke længere, sagde borgmester Kent Max Magelund (S).
At det ikke tog længere tid at afvise den idé, kommer ikke bag på Mette Engelbrecht (V), der ikke kunne deltage i kommunalbestyrelsens møde onsdag morgen.
-Det er efterhånden alt for tydeligt at venskaberne mellem Socialdemokratiet og Fjernvarmeselskabets bestyrelse har betydet mere i processen end hensynet til borgerne. Om sagen er undersøgt grundigt nok, det kan kun Fjernvarmeselskabet svare på, og hverken vi eller borgerne i Vesterled får mange svar på de stillede spørgsmål, der er kommet i den retning, så det ville da undre mig mere, hvis der pludselig kom uddybbende svar fra den kant. Men det er bemærkelsesværdigt at kommunalbestyrelsesmedlem og repræsentant for fjernvarmeselskabet kan svare allerede dagen efter om et sådan projekt kan gennemføres, siger hun.

For sen dialog
Ifølge Mette Engelbrecht burde Brøndby Fjernvarme og kommunen langt tidligere være gået i dialog med borgerne i området, så der havde været flere forskellige scenarier for fjernvarme at vælge imellem og dermed have fået en mere gnidningsfri overgang.
– Men sådan arbejder man ikke i Brøndby Kommune. Der er fra det politiske flertal en tradition for, at det er i orden at sjuske med det grundlæggende arbejde, for at spare ressourcer, og det er det vi ser resultatet af her. Vi sagde det allerede på det første kommnunalbestyrelsesmøde, hvor vi blev præsenteret for sagen første gang, at processen var forkert, der manglede dialog og inddragelse af grundejerne. Og at grundlaget for at træffe beslutning var utilstrækkelig. Så det er vores klare holdning at denne sag aldrig har været behandlet hensigtsmæssigt, har været belyst tilstrækkeligt og allerede fra dag et var født til at fejle.

1 kommentar om “Fjernvarme sendt til afstemning”

  1. Steen Andersen siger:

    Der er på ingen måde dårlige mavefornemmelse hos Enhedslisten omkring fjernvarmeprojektet i Vesterled – Høringsfrister mv er blevet forlænget, alene af for at sikre demokratisk tyngde når den type beslutninger skal træffes – og det er da ganske vist, at energipolitiske beslutninger, som skal sikre en uafhængighed af fossile brændstoffer i 2050, og i øvrigt sikre lokale miljømæssigt forsvarlige energiløsninger, er en politisk beslutning – dermed også yderst vigtigt at der er god diskussion og oplysning mellem borgerne og deres valgte politikere. Det har krævet at vi lyttede og sikrede plads til debat.

    Der kunne sikkert være sat en mere stilsikker proces op for et sådant projekt – men vi når nok i mål med en beslutning som alle kan være tjent med, og vel at mærke på et oplyst og gennemarbejdet grundlag – også for de ,der skal bo i Vesterled i fremtiden.

    De bedste hilsner Steen Andersen – Enhedslisten Brøndby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top