Fastelavnsfest i Middelalderlandsbyen
fastlavnstønde.jpg
På lørdag kan man komme til tøndeslagning i Middelalderlandsbyen i Brøndby. Foto: Niels Ole Nørgaard
BRØNDBY. På lørdag vil Middelalderlandsbyen genlyde af kølleslag og glade børnestemmer, når Batman, Pippi og Barbie møder middelalderriddere, skønjomfruer og brægende får til fastlavnsfest

Vanen tro indbyder Middelalderbyens Venner til en hyggelig fastelavnsfest med tøndeslagning, fastelavnsboller og varm kakao, og der kåres en kattedronning og –konge i tre kategorier, til såvel små, mellem og voksne legebørn.
– I forbindelse med tøndeslagningen har vi dog lovet Middelalderlandsbyens kat, Monty, at der kun kommer papkatte i fastelavnstønderne, udtaler daglig leder Tonny Soltau, med et smil på læben.

Levende dyr og ris
Udover papkatte i tønden, så byder Middelalderlandsbyen også på levende dyr i form af både fritgående høns og en flok heluldne får, der måske når at overraske de besøgende med et par nyfødte forårslam.
Desuden har børnene mulighed for selv at binde deres egne dekorative fastelavnsris af friskklippede birkegrene.

Fastelavnsarrangementet finder sted i Middelalderlandsbyen på Nybovej 11 i Brøndby, hvor tøndeslagningen indledes klokken 12.30 for de mindste og de mellemste børn.
Efter børnenes tøndeslagning bydes der på fastelavnsboller, snobrød, varm kakao og lav-selv fastelavnsris. Klokken 13.30 slutter de voksne køllesvingere af med at slå katten af tønden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top