fbpx
Fastelavn over alt
Helligtrekongers-Kirke-2.jpg
I Helligtrekongers Kirken i Vallensbæk blev der blandt andet bidt til bollen. Foto: Mathias Øgendal
HELE OMRÅDET. I de seneste dage har prinsesser, pirater og Pippi Langstømper fyldt godt op rundt omkring. Folkebladet har samlet en lille fastelavns kavalkade

Børn i alle aldre og i alle former for udklædning har fyldt godt op rundt omkring de seneste dage. For der er nemlig mange steder, man kan få luftet sit fastelavnskostume, blandt andet i skoler, kirker og grundejerforeninger.
Et af de steder, hvor man har fejret fastelavn på det seneste er Brøndby Strand Kirke. Her var knap 200 børn mødt op, og det glædede sognepræst Elisabeth Krarup de Medeiros:
– Vi havde søndag en skøn fastelavnsfest med 186 deltagere. Min kollega, Peter Sander, havde gudstjenesten og bagefter var frivillige fra BBB, Brøndbys Bedste Børnekirke, kræfterne bag tøndeslagning og salg af boller i kirkens bagerste del.

Godt samarbejde
Park Alle Privatskole fejrede fastelavn ved SuperBrugsen. Her blev der sunget foran butikken, og ifølge Lotte Langhans, lærer på Park Allé Privatskole, var det en god oplevelse:
– Vi har haft værksteder hele dagen, leget gamle fastelavnslege og har haft tøndeslagning i samarbejde med SuperBrugsen. En suveræn dag med positiv elev-feedback og glade konger og dronninger!

Dronninger og konger
Et andet sted, der blev fejret fastelavn, var Brøndbyøster kirke. Her var cirka deltagere var mødt op. De fik ifølge Arne Kristophersen, sognespræst i Brøndbyøster kirke, en god dag:
– I kirken sang vi fastelavnssange og hørte bibelhistorie med sjove kommentarer fra tøjdukken Snapper. I præstegården slog vi katten af tønden, og i Sognets Hus spiste vi Fastelavnsboller og kårede kattekonger og kattedronninger.

Også voksne
I Vesterled Grundejerforening mødte 130 børn og deres forældre op. Og her var det ikke kun børnene, der fik lov til at slå katten af tønden, fortæller formand Steen Nielsen:
– Der så også en uforpligtende voksen tøndeslagning.

Tønde og sjipning
I Glostrup Shoppingcenter blev der plads til andet end tøndeslagning, fortæller Julie Brown Nielsen, eventkoordinator:
– Arrangementet blev skudt i gang med fastelavnsboller og opvisning fra IF 32 Rope Skipping, der også lærte børnene seje sjippetricks.
Derefter var det tid til at slå til tønden, fortæller Julie Brown Nielsen:
– Tøndeslagningen startede med de mindste, hvor mange ”Elsa’er” og seje superhelte gav den alt hvad de havde. Også blandt de større børn var der masser af kreative udklædninger heriblandt Elvis i sin bil og. Festen blev sluttet af med de voksne, der ikke skulle mange runder igennem, inden tønderne var nede.

Bidt til bolle
I Helligtrekongerskirken i Vallensbæk blev der også fejret fastelavn, fortæller sognepræst Maj Britt Færk Justesen:
– Min kollega, Sofie, havde endnu engang besøg af kirkehønen. Vi havde masser af skønne udklædte børn og voksne, og der blev bidt til bolle og fundet lakridser i mel og løbet sækkevæddeløb til den store guldmedalje. Alle fik fastelavnsboller og varm chokolade, og der var slikposer til børnene.

Brøndby Strand Kirke 1

Brøndby Strand Kirke 2

Brøndby Strand Kirke 3

Brøndby Strand Kirke 4

Brøndbyøster Kirke  3 Foto Lars Borup

Brøndbyøster Kirke  Foto Lars Borup

Brøndbyøster Kirke 1

Brøndbyøster Kirke 2  Foto Lars Borup

Brøndbyøster Kirke 2

Glostrup Shopping Center 4

Glostrup Shopping Center 5

Glostrup Shoppingcenter 1

Glostrup Shoppingcenter 2

Glostrup Shoppingcenter 3

Helligtrekongers Kirke 1

Helligtrekongers Kirke 2

Helligtrekongers Kirke 3

Spejder 1

Spejder 2

Spejder 3

Spejder 4

spejder 5

Spejder 6

Vesterled 1

Vesterled 2

Vesterled 3

Vesterled 4

Vesterled 5

Vesterled 6

Vesterled 7

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top