fbpx
Brøndbys unge har styr på demokratiet
IMG_8014.jpg
Jonas og Thea fra 8.b på Brøndbyvester Skole med Ungdomsdemokratidagens vinderprojekt: Brøndby Park, der binder byen sammen. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Ni 8. klasser fra Brøndby dystede i fredags om at få flest stemmer til netop deres projekt på den årlige Ungdomsdemokratidag

Det summede af snak og gode argumenter, da cirka 200 unge fra byens 8. klasser i fredags indtog Kulturhuset Brønden.
Hver klasse præsenterede en gennemarbejdet ide til et projekt under overskriften Identitet og Mangfoldighed, de gerne ville se gennemført i Brøndby.
Det blev til ni forskellige projekter, lige fra et ønske om skoleskabe til byens ældste elever til et forslag om at optimere Brøndby Strand med for eksempel parkourudstyr og gøre stranden til et turistmål, der kan tiltrække folk langvejs fra.
Eleverne havde lavet tegninger, figurer, papmodeller, videoer og budgetforslag til at bakke deres ide op, så flest mulige ville sætte et kryds ved netop deres projekt ved dagens afsluttende valghandling.

Politikere tog ved lære
Flere lokale politikere var rundt og høre teenagernes ideer og fungerende borgemester Kent Max Magelund (S), der i sin tid var med til at starte initiativet op, var imponeret:
– Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg aldrig tidligere har set så dygtige elever og gennemførte projekter til en Ungdomsdemokratidag. Det er spændende at se, hvad der rører sig hos vores unge borgere og høre, hvad de drømmer om. Og så er det sjovt at se udviklingen, fra vi fik ideen og startede op for fem år siden til i dag, hvor både lærere og elever virkelig har taget det til sig og har lavet så flot et arbejde.

Ny park til fællesskab
Dagens afsluttende højdepunkt var en afstemning, hvor eleverne gennem en tro kopi af en valghandling fik udleveret stemmesedler, sat et anonymt kryds og afleveret stemmesedlen i en stemmeurne. Optællingen viste, at der var meget tæt løb mellem projekterne, men at 8.b fra Brøndbyvester Skole havde fået flest stemmer for deres forslag om etableringen af Brøndby Park.
– Vi vil gerne omdanne de nedlagte fodboldbaner ved Brøndbyvester Boulevard til en park, hvor folk fra hele byen kan mødes. Vi har jo venner på kryds og tværs af bydelene, og her kunne vi have et fælles samlingssted, hvor vi kunne brænde energi af og være sammen, forklarede Jonas og Thea, 15 år, mens de fremviste klassens papmodel af en park med skaterbane og en scene, så man også kunne afholde en lokal sommerfest på pladsen.
Jonas, Thea og resten af 8.b vandt udover en stor skinnede demokratipokal også gavekort på en biograftur for hele klassens og deres lærer.

Ungdomsdemokratidagen i Brøndby er en årlig tilbagevendende begivenhed for byens 8. klasser og er tilrettelagt i samarbejde mellem elever, lærere, Kulturhuset Brønden og Brøndby Ungdomsskole.

De forskellige forslag:
Flere lejrskoler
Tilbud på vinteraktiviteter for børn og unge
Brøndby Park (vinder)
Brøndby Beach
Madklub i Brøndby
Facebookside med gode historier fra Brøndby
Brøndbys vennedag
Skoleskabe til udskolingen
Brøndby Merchandise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top