fbpx
Ældrelivet i Vallensbæk til debat
IMG_7778.jpg
Cirka 100 deltagere var med, da Ældre Sagen i Vallensbæk søndag satte fokus på ældrelivet i Vallensbæk. Foto: Mathias Øgendal.
VALLENSBÆK. Søndag havde Ældre Sagen i Vallensbæk inviteret til debat om ældrelivet i byen, og det er godt mener de lokale politikere

Er det dejligt at blive ældre i Vallensbæk? Det spørgsmål havde Ældre Sagen i Vallensbæk stillet nogle af de lokale politikere i Vallensbæk og inviteret interesserede til at lytte med, når de svarede ved et offentligt møde søndag på Korsagergård.
Og der var stor interesse for at lytte med, for cirka 100 deltagere mødte op.
I forbindelse med debatten har Folkebladet spurgt de forskellige lokale politikere om deres syn på ældrelivet i Vallensbæk.

Fokus på bolig for ældre
En af paneldeltagerne er Niels Jørgensen fra Venstre, og hans svar på spørgsmålet om, hvorvidt det er dejligt at blive ældre i Vallensbæk, er kort og klart:
– Ja.
Dog tilføjer Niels Jørgensen:
– Men det udelukker jo ikke, at der sagtens kan komme nye tiltag, som vil gøre det endnu bedre. Der skal ikke herske tvivl om, at seniorer og pensionister skal forsøges tilbudt virkelig gode ting.
Og et af de steder, hvor ældrelivet ifølge Niels Jørgensen godt kunne blive bedre, er i forhold til byens boliger:
– Selv om vi nu har fået Højstruphave med dejlige rammer som et egentligt plejehjem, og vi har fået indrettet Rønnebo, samt har planer om at udvide her med nogle flere boliger, så er disse to tilbud beregnet for meget svage borgere. Her mener jeg, at vi i den grad mangler yderligere plejehjemspladser for borgere, som måske mest bare savner tryghed. Enten på grund af man er blevet alene, eller fordi det er et fællesskab, et nyt hjem, der søges. Jeg har et meget stort ønske og håb om, at vi får opført et sådant ældrecenter, med stemning og atmosfære, og hvor der er trygge forhold med personale. Solrød har noget i den stil, med fælles overdækket atriumhave, aktivitetsrum og i øvrigt nogle meget indbydende lejligheder.

Fokus på demens
Kenneth Kristensen Berth fra Dansk fra Dansk Folkeparti skulle også have deltaget i debatten i søndags. Han måtte dog melde afbud i sidste øjeblik.
I stedet deltog Carina Kristensen Berth (DF), der er medlem af kommunens Social- og Sundhedsudvalg.
Om Dansk Folkapartis syn på ældrelivet i Vallensbæk siger Carina Kristensen Berth til Folkebladet:
– Overordnet set mener jeg, at Vallensbæk er en god kommune, når det kommer til ældrepleje. Dog har vi set, at der er blevet visiteret væsentligt færre timer til praktisk bistand over de senere år. Det kan selvfølgelig have noget at gøre med, at kommunen har satset meget på rehabilitering af borgerne, så de selv kan klare mere, men nedgangen er dog så stor, så den i en periode placerede Vallensbæk blandt de fem kommuner i landet, der har reduceret mest på det område.
Et væsentligt emne i debatten om det gode ældreliv er forholdene for mennesker, der får demens. Om det siger Carina Kristensen Berth:
– Dansk Folkeparti fik ved budgetforliget for 2015 afsat penge til mere støtte til pårørende til personer, der får demens. Det er her vi har oplevet den største udfordring, fordi de pårørende har svært ved at finde ud af, hvad de skal gøre, når de oplever, at deres kære pludselig ikke kan det, som de tidligere har kunnet – og ikke kan huske ting længere. Det er vigtigt, at der er nem og hurtig adgang til den demenskoordinator, der kan hjælpe med rådgivning og bistand. Det er også vigtigt, at vi som kommunen husker, at parret skal kunne leve sammen som mand og hustru uanset at den ene part er så svækket, så vedkommende har brug for hjemmepleje f.eks. til bleskift, bad mv. I Vallensbæk har vi Café Husk, hvor man kan få hjælp og tale med ligesindede. Det er også et vigtigt redskab. Demente skal ofte have en plejebolig. Her er det vigtigt, at man betids får drøftet med den ældre, hvordan plejeboligen skal se ud, så den hukommelsessvækkede kan få indflydelse på indretning, plejeplan mv.
Anette Eriksen (C), formand for Social og Sundhedsudvalget, deltog også i debatten søndag. Men har desværre ikke haft mulighed for at svare på Folkebladets spørgsmål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top