fbpx
Vinterberedskab forbedres
IMG_5942-1.jpg
Folkebladet omtalte i november den store forskel på snerydning i Brøndby og Glostrup. Den forskel skulle gerne blive mindre, hvis området bliver ramt af et snevejr i november i år. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Der skal i fremtiden også stå traktorer klar til at rydde sne i Glostrup i hele november måned, hvilket vil koste 194.000 kr. mere

Efter det massive snevejr i slutningen af november, hvor veje og cykelstier i Glostrup ikke blev ryddet godt nok, har vinterberedskabet været diskuteret i Miljø- og Teknikudvalget.
Udvalget foreslog, at der i november måned i år skal være fuldt sneberedskab. Derudover skal der, når vinteren er overstået, udarbejdes en analyse af vinterberedskabet, hvor forholdet mellem ressourcer og opgaver vurderes. Begge dele skal godkendes af Kommunalbestyrelsen.
Under det store snevejr i november sidste år var vinterberedskabet ikke på plads. Kommunen har kontrakt med 18 landmænd, der hvert år får monteret sneplove på deres traktorer. Sidste år fik de først monteret sneplovene 1. december. De kunne altså ikke hjælpe ved det store snefald i november, hvor mange borgere i Glostrup var utilfredse med snerydningen.
Landmændene får 2.680 kroner om måneden for at stå til rådighed. Det vil altså i sig selv koste næsten 50.000 kroner at have dem til at stå til rådighed i november måned. Derudover regner kommunen med en udrykning i november, der med timebetaling og udrykningsbetaling vil komme til at koste 144.000. I alt vil det altså i år koste 194.000 kr. ekstra at kunne rydde sne i november.
– Vi erkender, at vi nu to gange på tre år har vi fået en ordentlig dyne sne i november. Det er gået galt begge gange. Så vi vil flytte starten af vinterberedskabet fra 1. december til 1. november. Det koster godt nok nogle penge, men det er nødvendigt, siger Flemming Ørhem (DF), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top