fbpx
Supercykelsti på vej
BRØNDBY. Gennem vinteren vil der være vejarbejde i gang på Gammel Køge Landevej i Brøndby. Her er man i gang med at gøre klar til en supercykelsti

I sommeren 2016 indvier Brøndby Kommune sammen med Københavns Kommune, Hvidovre Kommune, Vallensbæk Kommune og Ishøj Kommune en ny 14 km lang supercykelsti, der går under navnet Ishøj-ruten. Lidt mere end to kilometer af cykelstien går gennem Brøndby Kommune.
Derfor er man i Brøndby nu ved at opgradere den eksisterende cykelsti langs Gl. Køge Landevej, fra Grønnesti til Ny Mæglergårds Allé, til en supercykelsti, så det bliver ekstra nemt og attraktivt at hoppe på cyklen.

Hurtig og sikker
– Vi forbedrer cykelstien, så borgerne kommer hurtigere og mere sikkert frem. Udover at strækningen får ny asfalt, så etablerer vi 10 græsheller, der adskiller cykelsti og vejbane, vi udskifter riste, så borgerne ikke kan køre cykelhjulet i rillerne, og der kommer også fodhvilere og pumpestationer på strækningen, fortæller planchef Ellen Hvidt Thelle, Teknisk Forvaltning og understreger, at vedligeholdelsen af den kommende supercykelsti også vil blive højt prioriteret.

Nye parkeringspladser
Ved at hæve kantstenene og etablere græsheller langs cykelstien, forhindrer man, at biler kan parkere halvvejs oppe på den til gene for cyklisterne. Til gengæld etablerer kommunen nogle parkeringspladser foran et par butikker på Gl. Køge Landevej.

Cykelpendlere i centrum
En supercykelsti er en cykelsti, som specielt retter sig mod pendlernes behov, og som er planlagt, så de så vidtsom muligt føres den mest direkte vej, med få stop og plads til at holde eget tempo. Der anlægges i alt 28 supercykelstier i hovedstadsområdet frem til 2018.
 Der er tale om, at en eksisterende cykelsti forbedres med blandt andet ny asfalt og flere steder også ekstra services som grønne bølger, heller mellem kørebanen og cykelstien, cykelpumper og fodhvilere. Alt sammen noget, der skal gøre det mere attraktivt at tage cyklen fremfor tog eller bil.
Den kommende supercykelsti går under navnet Ishøjruten og går i Brøndby via Gammel Køge Landevej.

Stigning i cyklister
Sekretariatet bag supercykelstierne anslår, at potentialet i opgraderingen til supercykelsti på netop denne strækning vil betyde en vækst i pendlere på cykel på omkring 50 procent, hvilket svarer til omkring 400.000-500.000 flere cykelture om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top