fbpx
Soveposehygge – en fast tradition i januar
soveposehygge.jpg
Der blev hygget i soveposer på Vestervangskolen. Foto: Morten Henriksen
GLOSTRUP. En enkelt dag i januar skal børnene i 0. og 3. klasse på Vestervangskolen ikke have undervisning, men hygge i skolens kælder

En mørk og kold morgen i januar. Klokken var temmelig tæt på otte sneen dalede. Her kunne man på vejene mod Vestervangskolen i Glostrup se børn fra 0. b og 3. b uden skoletaske. I stedet slæbte de af sted med store poser indeholdende sovepose, liggeunderlag, sovebamse og nattøj.
I spændt forventning gik de med målbevidste skridt mod skolens kælder, hvor de i motorikrummet arrangerede hver deres plads med sovepose og bamse.
Børnenes hoveder var fyldt med spørgsmål: Ville man få lov til at ligge ved siden af bedstevennen? Var alle tingene nu også pakket ned i posen eller sækken? Var slikposen til højest 20 kroner nu også med? Hvilken bog blev læst op? Hvilken film skulle ses?

Plads til soveposen
Programmet for dagen var selvfølgelig kendt af 3. klassen. De er jo de store, og har prøvet det før. De var søde og hjalp de små. Der blev givet plads og rum til usikkerhed og efterhånden faldt gemytterne til ro, og dagens program kunne løbe af stabelen.
Filmen var spændende, men også lidt sørgelig ind imellem. Godt krammebamsen og bedstevennen var lige i nærheden. Det var ren hygge og pludselig var tiden gået, og der skulle pakkes sammen.
Det gav lidt problemer. Sovepose og liggeunderlag fylder bare mere, når der skal pakkes sammen. Det kan overhovedet ikke være der. De voksne siger, at man skal prøve selv. Så det var godt, at de store ville hjælpe de små. Der blev hjulpet og kæmpet med genstridige soveposer og liggeunderlag. Der blev givet plads og rum til usikkerhed. Efterhånden faldt gemytterne igen til ro, og dagens program var slut.
Sneboldkamp og leg i den store pause var forude. Det var en god dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top