fbpx
Røde Kors i Glostrup støtter kvinder i Togo
Togo1.jpg
Isabella Jacobsen mødte en masse glade mennesker i Togo. Foto: Privatfoto
GLOSTRUP/TOGO. Når borgere i Glostrup går i Røde Kors genbrugsbutik på Hovedvejen og køber tøj, går en del af pengene til Røde Kors i Togo. Isabella Jakobsen var i Togo for at se, hvordan pengene bliver brugt

Nogle gange kan de projekter, som får penge fra for eksempel Røde Kors, virke til at være langt væk. Det kan være svært at sætte sig ind i udfordringerne i lande langt væk, og det kan være svært at se, om det overhovedet nytter noget. For at bringe det hele lidt tættere på, sender Røde Kors hvert år en gruppe frivillige til et af deres projekter. I december var Isabella Jakobsen, der er frivillig i Røde Kors i Glostrup med på sådan en tur til Togo.

Fantastisk land
– Det var en helt fantastisk rejse. Det er et helt vildt smukt land og en fantastisk kultur. Personligt har det også været en stærk oplevelse. Vi var ude og møde Togos Røde Kors frivillige. Den motivation de havde … de var virkelig taknemlige for det arbejde, Røde Kors gør. Det er ikke fordi, man ikke er stolt over at være Røde Kors frivillig i Danmark, men dernede var det meget mere. De har sådan nogle sange om, når de dør, så skal der stå Røde Kors på kisten. De er virkelig engagerede, fordi det så fundamentalt har gået ind og påvirket deres livsvilkår. Det betyder meget for dem, siger Isabella Jakobsen.
Hun søgte om at komme med på Røde Kors’ tur til Togo og var så heldig at blive udvalgt.
– Når man kommer ud i landsbyerne, bliver man taget imod med sang og dans. De var så taknemlige og glade. Vi havde det sjovt, selvom vi ikke forstod, hvad de sagde. Så rejste vi os op og dansede og prøvede at synge med på deres sange. Man havde det bare sjovt.

Hjælp til mødre

På turen var Isabella Jakobsen og de andre fra Røde Kors ude og se forskellige projekter. Et af dem, hun selv fremhæver, er mødreklubber.
– En af de ting, vi oplevede meget, var de her mødreklubber. Det er et meget holistisk projekt, der er rigtig meget forskellig hjælp med. Det har først og fremmest handlet om at styrke kvinderne og lære dem om deres rettigheder. Hvis for eksempel deres mand er død, så kan de gå til klubberne og få hjælp til at arve jorden. Juridisk er det kvinden, der arver jorden, men ofte vil der komme en anden mand og forsøge at tage jorden. Så kan den her mødreklub gå ind og kræve hendes ret. Det gør en direkte forskel. Samtidig har der også været elementer med at lære dem om hygiejne og sanitet, siger hun.
Der er også hjælp til at få børnene vaccineret.
– Et af de projekter, vi har været med til at støtte, er et vaccinationsprojekt, hvor frivillige går ud til kvinderne, når de lige har født og siger, at nu skal du gå op og få dit barn vaccineret. Det har gjort, at der er mange flere børn, der bliver vaccineret og færre, der bliver syge. Man kan se, at de projekter har gjort en forskel.

Giver mening at hjælpe
Isabella Jakobsen er frivillig samarit i Røde Kors. Hun har blandt andet været til fodboldstævner og Roskilde Festival for at have samaritvagter.
– Når man køber en samerittervagt ved Røde Kors til sit fodboldstævne, så går nogle af pengene til at dække vores udgifter til udstyr som forbindinger og alt det der. Overskuddet går til Røde Kors’ arbejde rundt omkring i verden, siger hun.
Hun skal nu fortælle de andre medlemmer af Røde Kors i Glostrup, hvad det er, de indsamlede penge går til.
For hende selv giver det mere mening med arbejdet i Røde Kors.
– Det gør, at det giver mere mening. Røde Kors har mange sociale aktiviteter i Danmark, de har indtægtsgivende virksomhed. Det her har øget min forståelse for Røde Kors’ arbejde, hvordan alle de her ting de hænger sammen. Derudover har det givet Isabella Jakobsen inspiration til at få mere liv i møderne i Røde Kors.
– Når man sidder til et møde i sin lokalafdeling, så kan man lige prøve at starte med en sang og få den energi, som de havde i Togo. De var meget energiske. Når de holdt pauser, så skulle man lige synge, man skulle ikke sidde så meget ned. Det giver en helt anden energi. En energi, der er med til at skabe udvikling i det frivillige arbejde.

Togo3
Røde Kors sender nogle frivillige ud til et af de projekter, de støtter. Privatfoto.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top