fbpx
Ny bymidte for borgerne
Bymidte1.jpg
Der blev tegnet og debatteret på borgermødet i torsdags. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Torsdag aften var omkring 80 borgere samlet for at finde ud af, hvordan bymidten i Glostrup skal udvikles i de kommende år

Hvis du gerne vil vide, hvordan bymidten i Glostrup kommer til at se ud om 20 år, så skal du ikke læse denne artikel. Så skal du vente halvandet år. Men vil du gerne følge med i processen, så læs med videre her.
Torsdag aften var en vigtige milepæl i udviklingen af den nye strategi for bymidten. Her blev borgerne for første gang inviteret til at deltage i arbejdet. Omkring 80 borgere havde taget imod tilbuddet.
– Jeg synes, det er rigtig fint, at der er kommet så mange, og at deres engagement var så stort, siger borgmester John Engelhardt (V).
Solvejg Reigstad fra Gehl Architects bemærkede også den store interesse.
– Dem, der kommer, brænder for Glostrup. Det ligger folk nært at være med til at skabe en god bymidte, siger hun.

Bygninger og byliv
Rundt om ti borde sad borgerne og diskuterede fremtiden for bymidten, efter Solvejg Reigstad fra Gehl Architects havde givet dem forskellige opgaver. De fremlagde derefter deres ideer i fællesskab.
Ideerne spændte vidt. Nogle ville gerne have cykel- og gangbroer hen over banen, nogle ville gerne have pladser og torve med plads til byliv. Nogle mente, at der skulle bygges højt, mens andre mente, at en lav og tæt by ville være bedre.
Der blev også snakket meget om indhold. For er det vigtige i virkeligheden ikke, hvad der foregår i de bygninger, der skal bygges. Og ikke så meget, hvordan de ser ud?
– Jeg kan mærke, at debatten flytter sig lidt fra bygninger til byliv. Hvordan vi er sammen med hinanden, og hvordan vi interagerer med hinanden i en by, fremfor spørgsmålet om, hvorvidt de rigtige bygninger ligger på de rigtige steder. Det går ikke på, om det er 87 etager, men mere på, om det er et godt sted at være, siger John Engelhardt.

Del af lang proces
Havde du ikke mulighed for at deltage i borgermødet, så er der flere muligheder for at blande sig i debatten.
Glostrup Kommune har for eksempel oprettet Facebookgruppen Styrket Bymidte, og der bliver flere muligheder senere i processen for at komme med høringssvar. Folkebladet bringer også gerne læserbreve om emnet.
Borgermødet i sidste uge var afslutning på flere måneders udvalgsarbejde, hvor forskellige interessenter omkring bymidten har udviklet forskellige ideer.
Det næste skridt i processen er, at Kommunalbestyrelsen i foråret skal vedtage en strategi for udviklingen af bymidten. Der skal også senere afholdes en arkitektkonkurrence, hvor forskellige arkitektfirmaer kan give deres bud på, hvordan bymidten skal se ud.

Store muligheder
Hele processen omkring at skabe mere liv i bymidten falder sammen med planerne om en letbanestation samt muligheden for at regionaltogene igen skal stoppe på Glostrup Station. Det giver gode muligheder, siger Solvejg Reigstad.
– Glostrup skal ikke blive ved med at være forstad. Selvfølgelig er den forstad til København, men den er også en selvstændig by og har en byidentitet i sig selv. Vi skal ikke skabe en god forstad, vi skal skabe en god by. Selvfølgelig ligger den i kanten af København, men netop fordi den får et helt andet drive med stationerne, der kommer, så tror jeg, man skal være mere ambitiøs. Folk kan her få nogle andre kvaliteter, end man kan få i indre by, siger hun.
Gehl Arcitects har talt, hvor mange mennesker, der færdes forskellige steder i Glostrup. Ikke overraskende var der flest fodgængere og cykelister i den centrale del af Glostrup.
– Der er mange, der bruger tid i bymidten, men der er også mange, der synes, det kan gøres bedre. Det trænger til et ansigtsløft. Alle har talt om mere byliv og mere pladsdannelse, hvor der er en anden puls, end der er i dag. I dag er man der mere af nød, de nødvendige ting man bliver nødt til at gøre i hverdagen; at tage på arbejde, at tage ud at handle, at tage bussen. Det er det, man bruger bymidten til i dag. Men der er et ønske om, at der er så dejligt, at man vælger at tage derhen og bruge noget mere tid, siger Solvej Reigstad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top