fbpx
Kjeld Rasmussen stopper som formand for gymnasiet
IMG_5940.jpg
I ti år har Kjeld Rasmussen været formand for Brøndby Gymnasium. Men nu er det slut. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. I ti år har tidligere borgmester Kjeld Rasmussen været formand for Brøndby Gymnasium. Men nu takker han af. I hvert fald på papiret

– Du har hilst på Bill Clinton?
Hjemme i stuen hos Kjeld Rasmussen hænger et foto af den tidligere borgmester og den tidligere præsident,der smilende hilser på hinanden.
-Ja, jeg er da på julekort med ham.
Kjeld Rasmussens talestrøm fortsætter, som om det er helt naturligt at sende julehilsner til en mand, mange stadig gerne vil ses sammen med. Også selvom det er flere år siden, han var præsident.
Vi sidder i stuen hjemme hos Kjeld Rasmussen. Lige rundt om hjørnet ligger det rådhus, hvorfra han i mange år regerede Brøndby som borgmester, og kun et stenkast fra det gymnasium, han for ti år siden var med til starte, og som han indtil nu har været formand for.
– Du skal lige se her. Jeg har skrevet nogle stikord ned.
Vi kigger på computerskærmen, hvor Kjeld Rasmussen har ridset historien og grundtankerne bag det selvejende gymnasium op, så selv journalister kan forstå. Imens smiler Bill Clinton og Kjeld Rasmussen ned til os fra fotoet, der er taget i Brøndby Hallen, engang Bill Clinton var på besøg.

Inspiration fra USA
Fotoet har naturligvis intet at gøre med gymnasiet. Men alligevel understeger det en vigtig pointe i noget af det, der kendetegner Brøndby Gymnasium:
– Jeg var på en studietur til San Francisco i 2003, hvor man arbejdede med at bruge IT og internet i undervisningen, og jeg tænkte, at det kunne man også bruge herhjemme. På samme måde undersøgte man der, hvordan man kunne bruge denne teknologi til at fjern-undervise eleverne, og det, tænkte jeg, kunne også være en interessant tankegang at arbejde videre med.

Af nødvendighed
At der således var brug for at omsætte inspirationen hentet i udlandet til et lokalt gymnasium, er Kjeld Rasmussen ikke i tvivl om:
– Det tidligere Schnee­kloth Gymnasium blev lukket i 1992 af amtet. Man mente ikke, der var brug for et gymnasium her. Men det var en fejl, for de unge mennesker heromkring er gode nok. De vil noget, og de vil have en uddannelse ligesom alle andre.
Derfor satte Kjeld Rasmussen alle kræfterne ind på at starte et gymnasium op i Brøndby. Men for at det ikke skulle blive lukket endnu engang af amtet, var det vigtigt, at det blev selvejende, fortæller Kjeld Rasmussen:
– Det var i sin tid amtet, der besluttede at lukke gymnasiet, og det må altså ikke ske igen. Derfor har det været vigtigt, at vi ikke blev en del af regionen. Vi vil selv kunne bestemme.

Mere end blot en skole
Skal Brøndby Gymnasium på denne baggrund klare sig, er det ifølge Kjeld Rasmussen vigtigt, at der bliver tænkt i nye baner:
– En af de ting, vi har arbejdet med, er tankerne om, hvordan vi kan bruge lokalerne på andre tidspunkter, end når eleverne bruger dem. Lokalerne står jo tomme eftermiddag og aften, og de kan derfor udemærket bruges til for eksempel undevisning og kurser. På den måde kan gymnasiet tjene penge og dermed konsolidere sin egenkapital. Som gymnasium har vi de bedste eksamensresultater på hele Vestegnen og vi slår ogsånogle af de kendte nordpå.

Er stoppet, men …
I midten af december trådte Kjeld Rasmussen tilbage som formand efter ti år fra starten. Et naturligt tidspunkt i følge ham selv:
– Det er et fint tidspunkt at stoppe nu og lade andre komme til. Jeg står stadig gerne til rådighed, men jeg vil ikke være styrmand længere. Kjeld Rasmussen holder en kort pause, men så forsætter han med at tale om fremtiden. For selvom man er stoppet både som formand for gymnasiet og som aktiv politiker, kan man godt mene noget om situationen. I hvert fald hvis man hedder Kjeld Rasmussen:
– Et af problemerne er, at landspolitikerne ikke tør tænke i uddannelse. Hvorfor er det for eksempel, at man ikke tør overveje brugen af fjernundervisning noget mere. Det hele er så stramt styret. Man skulle tænke noget mere langsigtet.

Helt frivilligt
At Kjeld Rasmussen nu er stoppet som formand for det gymnasium, der er så vigtigt for ham, skal man ikke lægge så meget i, understreger han:
– Det er mig selv, der har villet stoppe. Jeg har været glad for min tid med gymnasiet, men nu skal der yngre kræfter til.
Kort pause igen, så fortsætter Kjeld Rasmussen med at fortælle om fremtiden for Brøndby Gymnasium:
– Jeg kommer til at savne det, men jeg har fuld tillid til den nye, stærkt foryngrede bestyrelse. Såvel formand som de øvrige medlemmer kommer med enormt høje kompetencer og en vilje til et frugtbart samarbejde med gymnasiets rektor, Pia Sadolin. Hun har været med helt fra starten og hun har lagt så megen energi og dygtighed i arbejdet, at hun har den største andel i at min vision blev til virkelighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top