fbpx
Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole
FullSizeRender.jpg
En vigtig del af idrætsklassernes succes er morgentræningen. Foto: Frank Larsen
BRØNDBY. Siden idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole gik i luften i august 2014 er nye trænere, nye lokaliteter og en ny idrætsgren kommet til

Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole startede i august 2014. Projektet startede op med to klasser. En 7. og en 8. klasse. Efter sommerferien i 2015 kom der endnu en klasse med, så der nu både er en 7., 8. og 9. idrætsklasse.
Klasserne er et tilbud til de elever, der gerne vil kombinere eliteidræt og skole på højt niveau. På skoleskemaet er der således indlagt to ugentlige træninger tirsdag og torsdag morgen, hvor træningen varetages af klubberne.

Ny mulighed
De tre klasser har tilknyttet en idrætskoordinator, som sørger for tæt samarbejde mellem skole og klub, og eleverne har mulighed for at blive fritaget for undervisning, hvis de skal til turneringer, på træningslejre eller til landsholdssamlinger i forbindelse med sporten. I disse situationer er der fra skolens side forståelse for den opmærksomhed og tid, som sporten kræver.
Fra starten var fodbold, håndbold, dans, svømning og bordtennis på programmet, men fra efteråret 2015 er skydning også blevet en mulighed.

Plads til Saras riffel
14årige Sara Hvidberg er skytte, og hun kom med i den nuværende 8. klasse i foråret 2015. Først efter sommerferien, var der dog styr på morgentræningen:
– Det var svært at finde et passende sted til Sara, hvor der var den tilstrækkelige ro og den afstand til skydeskiven, som det kræver for at få den mest optimale træning for hende, men jeg synes helt sikkert, vi har fundet en rigtig god løsning til Sara, siger idrætskoordinator Frank Larsen.
Sara Hvidberg skyder med luftriffel, og i dag er teknologien så langt fremme, at hun ikke behøver skyde med skarpt. En computer og en lasermarkering fortæller hende, om det var en ren 10´er eller bare en 9´er:
– Jeg er super glad for mit skoleskifte og den ekstra træning, jeg nu får. Min træning kræver selvfølgelig meget udstyr, men det er hurtigt at sætte op, og min far er sød til at hjælpe mig med at transportere det til og fra skole.

Løft over hele linjen

Udover en ny idrætsgren er der flere af de gamle idrætsgrene, der har fået et løft rent kvalitetsmæssigt.
Efter sommerferien 2015 fik fodboldpigerne nye trænere. Ian Melhede, der til daglig fungerer som U15-træner for pigerne i BIF, og Kristian Mørch Rasmussen, som er assistent for 3F ligaholdet i BIF.
Bordtennistræningen er flyttet fra Brøndbyhallen til Idrættens Hus, hvor bordtennisspillerne fra Brøndbyvester Skole nu træner sammen med bordtennisspillerne fra idrætsefterskolen. Også her er der kommet endnu en træner mere i skikkelse af Christoffer Petersen.
Håndboldlinjen startede med at være en del af den træning, som varetages af Brøndby Gymnasium, men efter sommerferien var der rigeligt med spillere til at starte egen linje, og i den forbindelse fik Brøndbyvester Skole etableret et samarbejde med Magnus Wagner, som til daglig er ungdomstræner i FIF.
– Der er virkelig sket mange ting siden vi startede for blot halvandet år siden. Stort set alle vores morgentræninger har fået et kvalitetsløft enten i form af nye trænere eller bedre faciliteter, og det er jeg virkelig glad for, siger Frank Larsen.
– Det vigtigste ved vores projekt er god undervisning i skolen og en morgentræning med høj kvalitet. Vores idrætslinje udvikler sig hele tiden, og det er en fornøjelse at være en del af.

Bang
Skytten Sara Hvidberg er elev på skolen. Foto: Frank Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top