fbpx
Her mangler der også parkeringspladser
Remaparkering1-1.jpg
Her midt på dagen er der masser af plads på Rema 1000’s parkeringsplads, men der er også tit fyldt helt op, så derfor vil Rema 1000 rive et nabohus ned og anlægge parkeringspladser. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Rema 1000 vil gerne have en ny lokalplan for området, så de kan rive to nabohuse ned og få mere plads til parkering

Det er ikke kun omkring Glostrup Park Hotel, at der er forslag om at rive huse ned for at få plads til parkering. Rema1000 lige syd for stationen har også brug for flere parkeringspladser.
– Vi har været så heldig, at kunderne har taget meget bedre imod butikken, end vi havde regnet med. Det er vi glade for, men det giver et øget behov for parkering, siger Jan Paulsen, direktør for Rema 1000 Butiksudvikling.
Inden butikken åbnede havde Rema 1000 brugt al erfaring, for at finde frem til parkeringsbehovet.
– Vi har 270 butikker i Danmark, hvor vi kender behovet. Ud fra det har vi lavet nogle benchmarks, som butikken lever op til. Antallet af parkeringspladser er en blanding af mulighederne, det givne projekt og vores benchmark, siger han.
Derfor har Rema1000 søgt Glostrup Kommune om at få lavet en ny lokalplan, der giver mulighed for at rive de to nabohuse ned og anlægge parkeringspladser i stedet.
Rema 1000 har allerede købt det ene hus. I det andet er ejerne ikke interesserede i at sælge lige nu, men de vil gerne have lavet en ny lokalplan, der gør det muligt for dem at sælge til Rema 1000, når de engang får lyst til at flytte.

Lever op til kravene
Når der skal bygges nyt erhverv, skal det beregnes, hvor mange parkeringspladser, der er behov for. Den beregning blev også lavet for Rema 1000, da de fik lov til at bygge den nye butik. Beregningen viste, at der var behov for 36 parkeringspladser, men der blev anlagt 42, så Rema 1000 har altså anlagt seks parkeringspladser mere, end de behøvede.
Hvis Rema 1000 vil rive de to villaer ned, skal der først laves et tillæg til kommuneplanen og en ny lokalplan. Det skal i en forudgående høring, som ifølge forvaltningen tidligst kan starte efter sommerferien. Det betyder, at en ny lokalplan tidligst kan forventes i begyndelsen af 2017. Det kan muligvis gå lidt hurtigere, hvis Rema 1000 selv laver forslaget til den nye lokalplan.
– Det er op til den enkelte kommune. Vi gør det ofte, så det kan gå lidt hurtigere. Det vigtigste er, at kommunen overholder alle regler, så der ikke senere opstår problemer, siger Jan Paulsen.
Han siger også, at når tilladelsen kommer i hus, så vil Rema 1000 anlægge parkeringspladserne med det samme.
– Vi får ikke lavet nye lokalplaner for sjov, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top