fbpx
Godt møde i vanskelig situation
IMG_4548.jpg
Informationsmødet i tagrenoveringssagen på Brøndby Nord Vej forløb ifølge parterne godt. Men flere beboere, skal genhuses. Nogle uden forsikring. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Tirsdag aften blev der holdt informationsmøde i tagsagen fra Brøndby Nord Vej. Et godt møde i en kompleks sag

– Når man tænker på, hvor slemt det er, så er det jo godt, at ingen er kommet til skade. Det kunne være gået virkelig galt.
Således sammenfattede Inge-Lise Klausen situationen for beboerne i AABs afdeling 53 på Brøndby Nord Vej i forbindelse med den tagrenoveringssag, der i efteråret blev afsporet på grund af usædvanlige vejrforhold.
Da Inge-Lise Klausen fortalte om situationen i Folkebladet i uge 1, tilføjede hun:
– Det er uklart, hvem der har ansvaret, og hvem, der har vilje til at gøre noget ved det hele. Det kunne være rart at få et overblik over situationen.
Dette ønske er nu blevet imødekommet. For tirsdag aften var Inge-Lise Klausen inviteret til informationsmøde om sagen.

Godt men stadig svært
Da Folkebladet efterfølgende spurgte Inge-Lise Klausen om, hvordan mødet var gået, var hun tilfreds med udfaldet:
– Det har været og er stadig en meget uheldig situation. Men når det er sagt, så synes jeg, mødet gik godt. Der var mulighed for at få talt om tingene, og jeg synes faktisk, tonen var god.
En af de ting, Inge-Lise Klausen har efterspurgt, er, at der er nogen, der tager ansvar for den videre proces. Det, mener hun, der kom ud af mødet:
– Gaihede, der skal varetage vore interesser og AABS interesser i sagen gjorde et godt indtryk, og jeg tror, de vil sørge for, der sker noget nu.
Problemerne er dog ikke forsvundet fra det ene øjeblik til det andet, fortæller Inge-Lise Klausen:
– Den ene længe er helt ødelagt, og der er nogle beboere, der er i en vældig slem pine. De skal genhuses, og nogle af dem, har ikke en forsikring til at klare det.

Naturlige frustrationer
Blandt de andre deltagere i mødet var Jimmi Kunak. Han er ansat som byggeleder hos Tømrermester Arne Pedersen, der er hovedentreprenør på tagprojektet.
Også Jimmi Kunak mener, mødet bar præg af en god stemning:
– Der var naturligvis mange, der var frustrerede, og det kan jeg godt forstå. Alligevel synes jeg, der var en god og konstruktiv stemning på mødet.
Ifølge Jimmi Kunak var der flere ting, mødedeltagerne gerne ville høre mere om:
– Det der var spørgsmål til, var blandt andet stilladset og den store mængde sne, hvordan det kunne gå sådan med sneen.
I den forbindelse fastslår Jimmi Kunak endnu engang, at det var en hel særlig situation, da storm og sne på så kort tid skabte udfordringer for tagprojektet:
– Der er ingen tvivl om, og det blev der også talt om på mødet, at vejret har været ekstra ordinært, og at det er det, der har spillet ind.

Skabe tryghed
Jesper-Max Larsen er administrerende direktør i Gaihede, rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomhed.
Firmaet fungerer som AABs repræsentant i forbindelse med tagsagen, og derfor deltog Jesper-Max Larsen også i mødet tirsdag aften.
Et møde, som han i følge eget udsagn helst ikke ville have deltaget i, da han ville ønske, at omstændighederne havde været helt anderledes. Men når nu sagen er endt, hvor den er, var det naturligt, at Gaihede deltog, mener Jesper-Max Larsen:
– Det var et fornuftigt møde. Vores opgave på mødet var at skabe tryghed. Der var mange, der var frustrerede, og der var også nogle, der gerne ville placere et ansvar. I denne situation skal vi skabe tryghed.
Også Jesper-Max Larsen mener, det er helt særlige omstændigheder, der har medført den ubehagelige situation:
– Det var nogle helt specielle vejrforhold, der førte til skaden. Der var tale om, at sneen var tung og våd samtidig. Det førte til, at stilladset rev vandrør i stykker, da det braste sammen på grund af det ekstreme snetryk.

Lang proces endnu
Gert Petersen er formand for afdeling 53 i AAB.
Efter mødet var han også ganske tilfreds:
– Det var et godt møde. Jeg synes, der kom fine svar. Det var vigtigt for os at finde en god balance i mødet, og det synes jeg, vi havde held med.
Som de andre i sagen mener Gert Petersen også, det er vigtigt at se på, hvad der nu skal ske, og her er genhusningen af de hårdest ramte beboere vigtig:
– Lige nu er vi ved at arbejde med genhusningen. Det er et stort arbejde.
Og så skal det undersøges, hvad der skal repareres, fortæller Gert Petersen:
– Vi er ved at gennemgå de enkelte lejligheder for at se, hvad der skal laves. Vi begynder med dem, der er hårdest ramt, og derfor kan det godt tage lang tid endnu, inden vi kommer til de andre lejligheder. Dermed har man heller ikke ifølge Gert Petersen et klart overblik over, hvad det hele kommer til at koste:
– Vi kan ikke afvise, at det hele bliver dyrere endnu. Det vil jo vise sig, når vi gennemgår skaderne med Gaihede.
Desuden er der også et tema i forhold til forsikringsselskaberne, siger Gert Petersen:
– En af de væsentligste ting at holde fast i, er spørgsmålet om, hvem der skal betale, altså forsikringsspørgsmålet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top