fbpx
Glostrup kommune kører i elbiler
Elbil_-_Flemming_rhem.jpg
Flemming Ørhem (DF) er glad for Glostrup Kommunes elbiler.
GLOSTRUP. Glostrup Kommune triller ind i det nye år med mere miljøvenlige køretøjer. Fire eldrevne personbiler og to varebiler er klar til at blive taget i brug på rådhuset og i hjemmesygeplejen

Med de nye biler i flåden kører 16 af Glostrups i alt 55 biler nu på el. Det svarer til, at 29 % af kommunens biler er eldrevne. Glostrup Kommune lever derved op til Region Hovedstadens mål om, at mindst 25 % af den kommunale vognpark skal køre på el.

Strøm på rådhuset
De fire nye personbiler er af mærket Renault Zoe. De skal bruges i hjemmesygeplejen og som mødebiler på rådhuset. De to varebiler er af mærket Nissan eNV 200 og skal bruges på rådhuset og til varekørsel af Glostrup Ejendomme.
Med to nye elbiler er de fire ud af Ældrecenter Sydvestvejs i alt ti biler eldrevne. De nye elbiler passer godt til hjemmesygeplejens behov og er blevet taget vel imod:
– Bilen er rigtig behagelig at køre i. Den er nem at betjene og nem at finde ud af, fortæller hjemmesygeplejerske Susanne Iversen.
Hendes kollega Lone Birkenfeldt supplerer:
– Det er dejligt med display, når man skal bakke. Samtidig giver displayet overblik over fx el-niveau og kørte kilometre.
På rådhuset vil de to Renault Zoe erstatte to gamle benzindrevne mødebiler. Elbilerne vil være oplagte til møder og arrangementer i og omkring hovedstadsområdet samt langt de fleste ture på Sjælland. Til de korte ture har rådhusets medarbejdere desuden mulighed for at tage en cykel eller elcykel.

For miljø og økonomi
Det er nogle af kommunens ældste biler, der bliver erstattet af elbiler. Og det vil kunne mærkes både på komforten og driftsomkostningerne. Elbilerne kører stort set lydløst og er alle udstyret med varmepumpe og baksensor.
Da elmotoren udnytter energien mere effektivt, vil brændselsudgiften for elbilerne blive fem til seks gange mindre end for de gamle benzinbiler. Den største gevinst er dog miljømæssig. En Renault Zoe, der kører 15.000 km om året, udleder årligt omkring 360 kg CO2. De gamle benzinbiler udleder omkring 10 gange så meget.
Politisk er der opbakning til elbilerne:
– Jeg holder meget af de løsninger, hvor vi kan slå flere fluer med et smæk. De nye elbiler er et godt eksempel på en såkaldt win-win situation. Elbilerne er konkurrencedygtige på pris, de er miljøvenlige, og de er gode at køre i. Og så sender det altså bare et godt signal til vores omgivelser om, at vi ikke står tilbage for andre kommuner. Så når Glostrup Kommune udskifter til elbiler, er det først og fremmest god gammeldags sund fornuft, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget Flemming Ørhem (DF).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top