fbpx
Brøndby vil spare på lyset
Vejbelysning.jpg
Fra 1. januar overtog Brøndby Kommune vejbelysningsanlægget fra Dong. Kommunen forventer at spare millioner på denne måde. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. 1. januar 2016 fik Brøndby Kommune et nyt firma til at vedligeholde vejbelysningsanlægget. Kommunen forventer en besparelse på flere mio. kr.

Indtil årsskiftet var det Dong, der ejede vejbelysningsanlægget i Brøndby Kommune og sørgede for vedligeholdelsen. Kommunen har nu valgt at købe de cirka 8.000 gadelamper og lave en aftale med en ny entreprenør om at vedligeholde dem.
– Vi er rigtig glade for den nye aftale om vores vejbelysning. Den vil spare os for cirka fire mio. kroner årligt, og det er penge, vi er glade for at få til andre formål. Samtidig mindsker vi vores CO2-udledning, fordi vi løbende vil udskifte gadelampernes pærer til de mere miljøvenlige LED-pærer, fortæller Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik og Miljøudvalget.

Jyder skal levere strøm
Efter et EU-udbud har kommunen truffet aftale med Eltel Networks A/S om at overtage driften, vedligehold og moderniseringen af Brøndbys vejbelysning.
Med den nye aftale reduceres udgiften i følge kommunen per mast fra cirka 500 kr. til 80 kr.
Man har desuden også indgået aftale med Jysk Energi som ny el-leverandør. Jysk Energi leverer i forvejen el til indendørs belysning i Brøndby Kommune.
– Vi går generelt efter at finde besparelser, som ikke resulterer i serviceforringelser, det er besparelserne på vejbelysningen et godt eksempel på. Borgerne vil ikke mærke forskel, men vi kommer i mål med en stor årlig besparelse og på sigt også færre udgifter til elforbruget i takt med, at vores nye entreprenør får moderniseret belysningen til LED-pærer, forklarer direktør for Teknisk Forvaltning, Søren Johnsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top