fbpx
Borgmesteren roser lærernes indsats
Nytårskur-2.jpg
Borgmester Henrik Rasmussen (C) har været på besøg på skolerne i forbindelse med nytåret for at rose lærerne. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Lærere og ledere fik kransekage og ros i frokostpausen, da borgmester Henrik Rasmussen (C) tog hul på nytårskurene på Vallensbæks tre skoler

– Jeg ved godt, hvor stort et arbejde, det har været, skolereform, nye arbejdsopgaver, ny distriktsstruktur og høje ambitioner om at øge elevernes faglighed og trivsel. Men I har gjort det: Afgangskaraktererne ligger nu i landets bedste fjerdedel på alle tre skoler i Vallensbæk. Samlet ligger kommuneskolerne nu på en 12. plads. Og færre elever får lavere karakter end 2, og dermed er bunden også hævet. Det er godt gået, og jeg overbringer på kommunalbestyrelsens vegne en stor tak for jeres flotte indsats, sagde Henrik Rasmussen (C).

Teknik i centrum

Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk har opsat en række målsætninger for hele 0-18-årsområdet. For at realisere disse, satses der blandt andet på at kompetenceudvikle lærere og pædagoger, ligesom Vallensbæk har etableret sin egen uddannelsesvejledning. Hertil kommer, at erhvervspraktik igen blevet obligatorisk for folkeskoleeleverne.
– En af de vigtigste indsatser for at sikre vores børns fremtidsmuligheder er at geare skolerne til den teknologiske udvikling. Det er dén, de skal være en aktiv del af, så dørene ikke lukkes for dem. De unge er født og opvokset med iPads og smartphones og har instinktiv fornemmelse for de muligheder, der ligger dér, i modsætning til de lidt ældre generationer. Det var tydeligt, da alle 9. klasse-elever for nylig tilbragte en hel dag til et Hackathon hos it-virksomheden Capgemini Sogeti. De unge gav deres bud på fremtidens teknologiske løsninger på trafikstøj og diabetes 2. Det stiller krav til lærere, pædagoger og ledere om at kende, formidle og benytte den nyeste teknologi, så vi kan hjælpe de her dygtige, unge mennesker med at realisere deres potentiale. Det er en stor og vigtig opgave, som jeg i dén grad tror på, I kan løfte, sagde Henrik Rasmussen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top