fbpx
Børnefamilier kan få rådgivning
GLOSTRUP. Der er hjælp at hente for kommunens børnefamilier, når det brænder på. Ejbyhus Familieteam står nemlig klar med råd og vejledning. Og så er det oven i købet gratis

Alle familier kender til problemer. Og nogle gange kan problemerne opleves så store, at man har brug for hjælp til at komme videre. Den hjælp kan børnefamilier i Glostrup Kommune få hos Familieteamet på Ejbyhus.
Familieteamet har lang erfaring med at hjælpe børnefamilier med vidt forskellige problemstillinger.
– De rådgiver om det meste, der har med børnefamilier at gøre, siger Sophie Dahl Brohus, formand for Børne- og Skoleudvalget i Glostrup Kommune og fortsætter:
– Mange børnefamilier er hårdt spændt for i dagens Danmark. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi i Glostrup Kommune kan tilbyde dem en hjælpende hånd via Familierådgivningen. Jeg har talt med flere familier, som har fået hjælp til både små og større ændringer, som gør, at dagligdagen kommer til at fungere bedre.

Skilsmisser og teenagere
Formålet med familierådgivningen er at gøre den enkelte familie bedre i stand til selv at løse de problemer, der opstår. Familieteamet tilrettelægger altid rådgivningsforløbet i samarbejde med familien og tager udgangspunkt i de aktuelle udfordringer, som familien kommer med.
Familierådgivningen kan eksempelvis hjælpe med problemer med opdragelse, at barnet ikke vil gå i skole, problemer omkring teenagere, vanskeligheder omkring skilsmisse – for eksempel begyndende reaktioner hos barnet eller problemer med samarbejde mellem forældrene. Men det kan også handle om alt muligt andet.
– For nogle familier kan en enkelt samtale være nok til at løse problemerne, mens andre har brug for flere. Familierne kan få op til ti rådgivningssamtaler med Familieteamet. Viser det sig, at det ikke er tilstrækkeligt, så hjælper vi familierne med at søge hjælp andre steder – både her i Glostrup og udenfor kommunegrænsen, siger Hanne Faurschou, leder af Familieteamet.
Familieteamet på Ejbyhus har også et særligt tilbud til familier med børn under 18 år, der for nylig har fået konstateret en betydelig og varigt nedsat funktionsevne. Familierne får tilbudt en samtale med en af kommunens familievejledere. Til samtalen giver familievejlederen et overblik over de hjælpemuligheder, der er i Glostrup Kommune – og kan også komme med ideer til, hvor familien kan søge yderligere viden og eventuelt få kontakt til forældre, der har stået i lignende situationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top