fbpx
Børn fra andre kommuner gav millionoverskud
IMG_5957.jpg
Flere børn fra andre kommuner betyder flere penge i kommunekassen i Glostrup. Foto: Heiner Lützen Ank
GLOSTRUP. På kommunalbestyrelsens møde i december kom det frem, at der på børne- og skoleområdet vil komme et overskud på 1,5 million for 2015

Efter det man kan kalde for Glostrup Kommunes kvartalsregnskab for de første 9 måneder af 2015, forventer kommunen et overskud på børne- og skoleområdet på 1,5 millioner kroner.
Overskuddet skyldes primært, at der er kommet flere børn fra andre kommuner til daginstitutionerne i Glostrup. På denne konto forventes der et overskud på netop de 1,5 million.
Derudover forventes der et overskud på særlige dag- og undevisningstilbud til børn og unge på 1,7 millioner kroner. Området dækker blandt andet børn og unge, der får undervisning i gruppeordninger i andre kommuner og på opholdssteder. Besparelsen skyldes, at Glostrup Kommune ligesom alle andre kommuner forsøger at inkludere flere børn med specielle behov i den normale skole.
Overskuddet herfra forventes at blive brugt på det specialisterede socialområde, der tager sig af udsatte børn og unge, hvor der forventes et underskud på 1,5 millioner kroner.
Derudover forventes der et underskud på Glostrup Skole på 287.000 kroner.
Det samlede budget for børne- og skoleområdet er på 394 millioner kroner.

Brug penge på skolen
På Kommunalbestyrelsens møde skulle det også besluttes, hvordan pengene skal bruges. Mette Vennerstrøm (SF), foreslog at overføre pengene til Glostrup Skole.
– SF stiller forslag om, at pengene overføres til Glostrup Skole for eksempel til to-lærerordninger til 1.D på Ejbyskolen, hvor der lige nu går 29 elever og til specialområdet, som vi gentagende gange hører, er udfordret på ressourcerne. Her står vi og kan vælge enten at lægge pengene i kassen eller at bruge dem på en meget økonomisk trængende skole. Lige nu er det altså vores skole, der ligger helt fladt ned. Så synes jeg faktisk, at det er flovt at lægge pengene fra børneområdet ned i kommunekassen, sagde hun.
John Engelhardt svarede, at man ikke kan flytte penge rundt på den måde uden for budgetforhandlingerne.
Flertalsgruppen bestående af Venstre og Dansk Folkeparti stemte for at lægge pengene i kommunekassen. SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet stemte for Mette Vennerstrøms forslag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top