fbpx
Volleykvinder vinder ny sejr
151004-Amager-BVK-nr-12-Julie-Mikaelsen.jpg
Julie Mikaelsen (billedet) spillede fredag en godkamp, da Brøndbys volleyballkvinder vandt en ny sejr. Foto: Thomas Guldager
SPORT. Brøndbys volleyballkvinder er ikke til at stoppe for tiden. Fredag blev det til en ny sejr

Fredag den 11. december tog Brøndby Volleyball Klubs Volleyligakvinder til Fyn for at møde Fortuna Odense.
Det tidligere storhold, som har vundet fire mesterskaber inden for de seneste ti år, kæmper i øjeblikket for at være blandt de seks hold, der kvalificerer sig videre til kampen om sæsonens medaljer.
Fredag blev imidlertid ikke dagen, hvor Fortuna kom nærmere dette mål. En time efter kampstart, kunne Brøndby konsolidere sin førerposition i ligaen med en overbevisende 3-0 sejr på 25-9, 15-15, 25-18.

Suverænt første sæt
Det var hæver Sigrid Friis Christiansen, der var udset til styre fordelingen af angreb, og det gjorde hun så fremragende, at holdets normale anfører og førstehæver, Eva Bang blev holdt på bænken gennem hele kampen.
Specielt fik hun sat Trine Kjelstrup i scene i første sæt, hvor hun vandt alle de fem angreb, som blev lagt til rette for hende. Fortuna hang på indtil 8-6, hvorefter den norske A-landsholdsspiller Julie Heile Mikaelsen sendte den ene god serv efter den anden mod nogle hårdt trængte Fortunaspillere. Seks server, hvoraf to var esser, blev det til inden Julie stoppede sig selv med en servefejl.
Freden blev kort for Fortuna. To rotationer efter var det Dominique Thompson, der gik til serv, og hun opnåede ligeledes at knække Fortunas servemodtagning totalt. Hun lagde ud med tre serveesser og yderligere et es i de næste seks server, som bragte Brøndby på 24-9 og en bold senere til sætsejr på 25-9.

Fortsat fokus
I andet sæt blev Julie Mikaelsen erstattet af Daria Wozniak, som gjorde en god figur gennem hele sættet, og det var således hende, der stod for serven, da Brøndby gik fra 9-6 til 13-6.
Centerspiller Terese Ammundsen, som næsten spillede hele kampen, havde i dette sæt sin bedste periode og stod således for flere gode blokader, to serveesser og et enkelt point i angrebet. Forspringet, der var etableret midt i sættet, blev yderligere udbygget og sættet kunne tages hjem med 25-15.
I tredje sæt fulgtes de to hold til Brøndbyføring på 15-14. Herefter var det igen Julie Mikaeelsen, som var kommet tilbage i opstillingen, der knækkede Fortuna, da hun servede frem til 20-14, og sættet med med 25-18 i Brøndbys favør.

Udfordringer i vente
Næste store opgave er tirsdag d. 15. december. Her skal Brøndby i Øresundsligaen møde Svedala, som ligger på førstepladsen i den svenske liga. Der er således lagt op til noget af det absolut bedste volleyball, som kan ses i Skandinavien i øjeblikket.Næste weekends afholdes Final Four, som er afslutningen på årets pokalturnering. Her møder Brøndby fredag den Amager VK i en semifinale og i tilfælde af sejr spilles der finale lørdag mod vinderen af den anden semifinale mellem Lyngby Volley og Holte IF. Alle kampene spilles i Frederiksberghallen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top