fbpx
Vilde kaniner i Glostrup
GLOSTRUP. Der er omkring 40 vilde kaniner i den østlige del af Hvissinge. Kommunen vil ikke bekæmpe dem

Flere grundejere på Østerager i Hvissinge har henvendt sig til kommunen, fordi de oplever problemer med vilde kaniner. Kaninerne æder buske og planter og graver huller i terræn og under terrasser.
Kaninerne er sandsynligvis tamme kaniner, der er blevet sat fri og har formeret sig, skriver Center for Miljø og Teknik i sin redegørelse. De skriver også, at problemet kan vokse sig meget større. En enkelt hunkanin kan få 25 unger på et år.
Kaninerne har meget få naturlige fjender i området, da der ikke er særligt mange ræve og der er masser af gemmesteder for kaninerne. Kaninerne bliver i løbet af få generationer helt vilde og dermed nærmest umulige at fange.
Derfor var der på Teknik- og Miljøudvalgets møde i november forslag om at kommunen skulle indfange kaninerne. Det kunne gøres ved brug af fælder, der skal tilses og tømmes to gange om dagen.
Glostrup Kommune har ingen erfaring med indfangning af kaniner. Det forventes at kaninerne bliver svære at fange, og det kan ikke forventes, at alle kaniner bliver indfanget, skriver Center for Miljø og Teknik i sin redegørelse.
Miljø- og Teknikudvalget besluttede, at det ikke er en kommunal opgave at regulere bestanden af kaniner.
– Kommunen har en lovpligtig opgave til at regulere rotter. Hvis vi skal regulere alt, der irriterer borgerne, så bliver det en uoverskuelig opgave. Skal vi så også regulere skrigende måger og skader? Hvor går grænsen. Vi har valgt at holde os til det vi skal, siger Flemming Ørhem (DF), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top