fbpx
Vandt tv-konkurrence
mediepris.jpg
Eleverne i 9. b tager selfie med tv-vært Erkan Özden Foto: -
GLOSTRUP. Onsdag formiddag vandt 9.B på Glostrup Skole, afdeling Skovvang, DR programmet I Sandhedens Tjeneste

9.B deltog den 16. december i DR`s tilbagevendende nyhedsworkshop “I sandhedens tjeneste”.
På forhånd fik klassen til opgave at komme med deres bedste bud på, hvordan en nyhedsudsendelse kunne foregå, hvis den skulle fange de unges interesse. Det var en opgave, niende klassen løste til punkt og prikke.
Sandheden var, at der ikke var nogen tvivl om, hvem sejrherrerne ville blive, efter fremvisningen af de tre nominerede, mener klassen selv.
– Vi synes bestemt ikke det var nemt, eller lige ud ad landevejen. Vi har virkelig brugt mange kræfter på det, og brugt lang tid på det. Det har så også været det værd, men det var bestemt ikke nemt, fortæller Marcus Lindbock til Erkan Özden.

Ideen
Deres idé går ud på at formidle nyhederne, så de bliver læst op på en mere forenklet måde. Nyhederne skal også læses op af andre unge, så det ikke bliver for kedeligt at høre på.
De unge skal også kunne følge med på Snapchat, hvor de kan få korte nyhedsopdateringer om, hvornår og hvad der snakkes om. Man skal også kunne vælge tempo, så man ikke falder i søvn, og man ikke overvældes af nyhedsværternes enormt hurtige tempo.
– Vi har syntes at det var en rigtig spændende opgave, og sammenholdet i klassen er blevet styrket, fordi alle var med, udtaler Cecilie Klausen.

Medieklasse
9. b på Skovvang er en medieklasse. Efter Glostrup Skole blev dannet, ændrede man på klasserne i udskolingen. Inden 7. klasse skal eleverne vælge en linje, og eleverne i 9. b på Skovvang har altså valgt medielinjen, hvor der er særligt fokus på film, tv og medier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top