fbpx
Vandprisen holder
GLOSTRUP. Borgere i Glostrup Kommune kommer ikke til at betale mere for vand til næste år

Det bliver ikke dyrere at bruge vand i Glostrup Kommune til næste år.
– Vandprisen fastholdes på 49 kroner per kubikmeter inklusiv afledning og rensning af spildevand. Ved sammenligning med de otte kommuner i Hofor er kun København og Rødovre billigere, sagde Leif Meyer Olsen (V), formand for Glostrup Forsyning.
Han henviste til Vallensbæk Kommune, hvor vandprisen stiger markant.
– Prisen i Vallensbæk stiger 20 procent til 67,11 kroner per kubikmeter. Dermed er de 37 procent dyrere end Glostrup. De begrunder det med, at de skal lave klimatilpasning og omlægninger på grund af letbanen. Det skal vi også i Glostrup, men vi holder prisen i ro, sagde han.

Skal gå i nul
Forsyningsselskabernes regnskaber skal gå i nul. Hvis de har overskud, skal prisen altså falde året efter. Det sker for eksempel på affaldsområdet i Glostrup.
– Selvom vi fra 1. maj får ny affaldsindsamling med sortering i flere kategorier, så falder prisen for afhentning af affald hos husstande med 10,7 procent i 2016 ved ugentlig afhentning. Afhentning her 14. dag stiger 3,9 procent. Virksomheder og institutioner får det 22 procent billigere i 2016. Som sagt skal for meget opkrævet tilbagebetales til forbrugerne vi forventer, at 2017-priserne stiger til 2015-niveau, sagde Leif Meyer Olsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top