fbpx
Uenighed om behov for parkering
DOC111215-11122015152815-0001.jpeg.jpg
Anders Ørbæk føler sig lidt klemt på Clarasvej 3. Foto: Grafisk bearbejdning: Susy Pallesen
GLOSTRUP. Glostrup Park Hotel siger selv, at de har behov for omkring 100 pladser ud over den gældende lokalplan. Vent nu og se, siger naboerne

Debatten om parkering omkring Glostrup Park Hotel har kørt i Folkebladet de seneste uger. I onsdags sendte Kommunalbestyrelsen et forslag til en ny lokalplan til debat. Den nye lokalplan skal give hotellet mulighed for at købe villaer på Clarasvej, rive dem ned og bygge parkeringspladser i stedet.
I forbindelse med byggeriet af den nye fløj på hotellet og konferencecentret, er det planen at bygge 35 nye parkeringspladser. De skal bygges ved at lave parkering i begge sider af Glostrup Hule, hvor der tidligere kun var parkering i den ene side. Det samlede antal parkeringspladser vil dermed kommer op omkring 173. Det har Glostrup Park Hotel dog nu vurderet, ikke er tilstrækkeligt.
– Vi får brug for i hvert fald 100 mere, siger Mikael Melander, direktør på Glostrup Park Hotel.
Naboerne, der kæmper imod nedrivning af huse, mener ikke, der er behov for så mange yderligere parkeringspladser.
– De har ikke brug for så mange P-pladser. Jeg tror, de kan løse det inden for den plads, som de har, siger Anders Ørbæk, der bor lige ved siden af hotellet.
– Det interessante er at se, hvor meget de har brug for, når de er færdige med at bygge. Lige nu er det håndværkerne, der bruger en del pladser og hele Glostrup Hule bliver parkeringspladser igen, når skurbyen er væk, supplere Alvin Christensen, der bor lidt længere nede af vejen.
– Det er korrekt, at håndværkerne i forbindelse med det igangværende byggeri anvender en del parkeringspladser, men enhver der jævnligt færdes omkring hotellet og Clarasvej oplever, at der er et massivt pres på de omkringliggende villaveje hvor hotellets gæster i mangel af parkeringsmuligheder omkring hotellet er nødt til at stille bilerne. Dette pres forstærkes nu yderligere efter et indført parkeringsforbud på Clarasvejs ene side. Et indgreb der giver trafikken bedre passage, men altså også et øget behov for alternative parkeringsmuligheder – også efter at håndværkerne har forladt området, svarer Mikael Melander.

Kompliceret udregning
Hvor mange parkeringspladser, der er behov for, kræver en længere udregning. Da lokalplanerne for konferencecentret og de nye værelser i hotellet blev vedtaget, gjaldt der en parkeringsnorm, hvor man kunne bygge lidt flere kvadratmeter per parkeringsplads.
I 2014 vedtog Kommunalbestyrelsen nye parkeringsnormer. Det har dog ikke den helt store indflydelse på Glostrup Park Hotel. For hoteller har standarden hele tiden været en parkeringsplads per værelse. For restauranter blev den dog skærpet noget, fra en plads per 50 kvadratmeter til en plads per 10 kvadratmeter eller fem siddepladser. For restauranten i Byparken betyder det, at hvis lokalplanen var lavet i dag, ville den kræve 30 parkeringspladser i stedet for seks.

Dobbelt udnyttelse
Det er dog ikke nødvendigt at bygge helt det antal parkeringspladser, som parkeringsnormen ellers lægger op til. Nogle parkeringspladser kan udnyttes flere gange.
– Nogle af dem, der sidder i restauranten og i konferencelokalerne, er også gæster på hotellet, siger Mikael Melander.
Derudover er det normalt, at man kun anlægger 80 procent af de parkeringspladser, der efter beregningerne er behov for. Hvis det viser sig ikke at være nok, kan kommunalbestyrelsen bede grundejeren om at anlægge resten.

Overholder normer
Efter udregningerne om dobbeltudnyttelse er indregnet i Glostrup Kommunes lokalplan for området, siger den, at der er behov for omkring 200 parkeringspladser, hvilket altså er udregnet efter den gamle parkeringsnorm.
– Vi har hidtil holdt os til Glostrup Kommunes parkeringsnormer, de har passet perfekt. De samme parkeringsnormer har vi anvendt på det nye byggeri. Ydermere har vi tjekket i forhold til lignende hoteller, de havde samme antal parkeringspladser, som vi regnede med, så vi har handlet i god tro, siger Mikael Melander.
Når han alligevel gerne vil have flere parkeringspladser, er det fordi, han mener, at Glostrup Park Hotel ikke længere primært er et hotel.
– Med den nye udbygning er vi mere et konferencecenter med et hotel, end vi er et hotel med konferencecenter, siger han.
På kommunalbestyrelsesmødet i onsdags blev der også stillet spørgsmål til, hvorfor det er nødvendigt med flere parkeringspladser, end der er lagt op til i lokalplanen.
– De gamle lokalplaner indikere ikke, at Glostrup Park Hotel eller kommunen har vurderet dette øgede behov for flere parkeringspladser, sagde Hanne Nielsen (S).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top