fbpx
Trafikforholdene omkring kontorbygningerne på Stationsparken
Jeg færdes dagligt på cykel ad Stationssparken på vej til arbejde og kører da igennem kontorbygningerne på kortudsnittet herunder: Der er adskillige problematiske forhold bare på denne 100 meter korte strækning – bl.a. belægningens kvalitet, pladsforholdene, hastigheden samt tilsidesættelse af både vigepligt og afvisningsregler (jeg uddyber meget gerne, hvis lejlighed gives) – men jeg skal […]

Jeg færdes dagligt på cykel ad Stationssparken på vej til arbejde og kører da igennem kontorbygningerne på kortudsnittet herunder:
Der er adskillige problematiske forhold bare på denne 100 meter korte strækning – bl.a. belægningens kvalitet, pladsforholdene, hastigheden samt tilsidesættelse af både vigepligt og afvisningsregler (jeg uddyber meget gerne, hvis lejlighed gives) – men jeg skal forsøge at begrænse mig til sikkerheden for cyklister – eller rettere den manglende sikkerhed.
Vejbanen har indtil for relativt nylig været indsnævret med betonpiller i en kort sektion på midten af stækningen, så køretøjer kun kunne køre igennem området en ad gangen. Disse piller er nu flyttet ud på linje med de øvrige betonpiller, med det resultat, at trafikken suser lige igennem fra rundkørslen til Glosemosevej-hjørnet, hvor der i samme høje tempo køres ligeud ad stationsparken i retning mod Østbrovej, uden hensyn til at der faktisk er ubetinget vigepligt, da man krydser et fortov. Ligeledes kommer biler fra den modsatte side i høj fart og suser lige igennem til rundkørslen på den anden side af bygningerne.
Tidligere kunne man som cyklist køre tæt på betonpillerne og ind på ”bagsiden” af chikanen og på den måde være relativt sikker på ikke at blive blæst omkuld af bilerne. Det er slut nu, for når der er samtidig trafik fra begge sider, hvilket er normen i både morgen- og aftenmyldretiden, har jeg flere gange oplevet at måtte flygte ind bag betonpillerne for ikke at blive kørt ned.
Dette harmonerer utrolig dårligt med den målsætning, der er at finde på kommunens hjemmeside om veje og trafik, nemlig at ”Glostrup Kommune arbejder for, at det skal være både sikkert og trygt at færdes i trafikken”.
Kan jeg håbe på, at kommunen tager seriøst fat på gøre området trafiksikkert, inden der sker en ulykke?

Svar

Af Flemming Ørhem (DF), formand for Miljø- og teknikudvalget, Viceborgmester

Tak for din henvendelse.
Vejbelysningen på Stationsparken er for nylig blevet udskiftet, herunder den strækning med flisebelægning som du henviser til.
Stelerne i midten som indsnævrede kørebanen til ét spor havde til formål at sikre de 4 gamle vejbelysningsmaster mod påkørsel.
Da de nye vejbelysningsmaster ikke har samme placering og dermed ikke samme risiko for påkørsel, har vi valgt at fjerne stelerne i midten. Hermed fjernes indsnævringen for både bilister og cyklister, hvilket vi umiddelbart har vurderet som en fordel for cyklister. Arealet mellem de 2 rækker steler er fortovsareal, ikke cykelsti. Det har heller ikke tidligere været cykelsti. Cyklisterne skal som på andre bolig- og lokalveje køre sammen med bilisterne på kørebanen.
Strækningen med flisebelægning kontrollerer vi ofte og belægningsskader bliver jævnligt repareret af Vej og Park. Et køreareal med flisebelægning giver typisk en lav hastighed, men desværre medfører flisebelægningen også et større vedligeholdelsesbehov.
Der er i begge ender af den flisebelagte vejstrækning anlagt en overkørsel som angiver vigepligt. Denne er suppleret med en vigepligtstavle, så det er selvfølgelig beklageligt hvis nogle bilister ikke overholder dette.
På baggrund af din henvendelse vil vi til foråret foretage en trafiktælling på Stationsparken for at vurdere, om der er behov for yderligere hastighedsdæmpning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top