fbpx
Taekwondoklub i Vallensbæk har succes
Taekwondo-1-fotos-af-Kim-Matthäi-Leland.jpg
Reza Vahdati og Said Koulij dannede sammen Vallensbæk Taekwondo i 2011. I dag har klubben cirka 60 medlemmer. Foto: Kim Matthäi Leland
SPORT. I 2011 stiftede Reza Vahdati og Said Koulij Vallensbæk Taekwondo. I dag har klubben 60 medlemmer, og der er masser af træning og kram

De to stiftere af klubben Vallensbæk Taekwondo, Reza Vahdati og Said Koulij, er vokset op sammen på Vestegnen og har trænet taekwondo det meste af deres liv.
– Taekwondo har været vores passion, fra vi var små. Vi har altid haft en drøm om at have vores egen taekwondoklub. Så vi undersøgte, hvor der kunne være plads, og vi fik rigtig god opbakning og støtte fra Vallensbæk Kommune til at oprette en klub her, fortæller Reza Vahdati.
Det var i 2011, og allerede samme år fik stifterne kommunens pris Årets Initiativ. Klubben har i dag seks trænere og godt 60 medlemmer.
– Man kan starte med taekwondo, når man er omkring seks år. Vi har en enkelt, der er fire år, og så har vi ellers medlemmer op til midt i 40’erne, fortæller Reza.

Mange årsager
Taekwondo er en flere tusind år gammel koreansk kampsport, men det er langt fra alle medlemmerne, der har fokus på det med at kæmpe.
– Nogle af vores medlemmer går her med det formål at kæmpe og stille op til stævner. Men rigtig mange bryder sig egentlig ikke om at kæmpe, men dyrker sporten for at få teknik, styrke og smidighed, forklarer Said Koulij.
Udover det rent sportslige er der mange andre gode ting ved at dyrke taekwondo, især for børn og unge.
– Taekwondo giver selvdisciplin, og man lærer for eksempel at møde til tiden og opføre sig pænt. De unge får en masse selvværd og selvtillid. Det er også en stor del af det, forklarer han.
Derfor er sporten også velegnet til at få fat i nogle af de unge, der ellers hænger ud på gaderne og ikke rigtig ved, hvad de skal tage sig til.
– Man kommer af med aggressionerne og får sociale relationer til nye venner. Helt automatisk kommer man væk fra det miljø, som kunne være dårligt for én siger Reza Vahdati.
Og medlemmerne er glade for træningen, fortæller Reza Vahdati:
– Der findes ikke noget bedre end at få et kram og tak for træning. Så får man ny energi”, siger Said.

Vallensbæk Taekwondo er stiftet i 2011 og har cirka 60 medlemmer. Ved det seneste DM fik klubben en juniordanmarksmester og derudover to bronzemedaljer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top