fbpx
Sporvogn – med bind for øjnene
Af Allan Wright Nordre Ringvej 106 Artiklen i Folkebladet d. 18. ds. om Letbanen var interessant læsning. Det fremgik, at ”Kommunalbestyrelsen vedtog et meget positivt høringssvar” og ”tilsluttede sig (anlægsloven) enstemmigt og uden bemærkninger”. Man kunne også læse, at i modsætning til, hvad ”Glostrup Kommune tidligere forventede, så bliver den præcise linjeføring ikke fastlagt i […]

Af
Allan Wright
Nordre Ringvej 106

Artiklen i Folkebladet d. 18. ds. om Letbanen var interessant læsning. Det fremgik, at ”Kommunalbestyrelsen vedtog et meget positivt høringssvar” og ”tilsluttede sig (anlægsloven) enstemmigt og uden bemærkninger”. Man kunne også læse, at i modsætning til, hvad ”Glostrup Kommune tidligere forventede, så bliver den præcise linjeføring ikke fastlagt i anlægsloven… Først når der er valgt entreprenør… ligger placeringen af sporene fast.” Kommunalbestyrelsen har altså tilsluttet sig en anlægslov, der giver endnu ikke valgte entreprenører frit slag til at fastlægge den endelige linjeføring? På hvilket grundlag har man så egentlig tilsluttet sig? Og gennemføres der så en ny VVM-undersøgelse til den tid? Næppe – men måske er det nok for kommunalbestyrelsen, at Letbanen bliver anlagt ”i eget tracé, langs ring 3”, sådan som det tidligere er blevet formuleret?
Desuden lader det til, at der også allerede rejses tvivl om kundeunderlaget, idet man i indlægget påberåber sig, at Glostrup Station skal udvides i forbindelse med Letbane-projektet, hvis det anslåede kommende passagerantal skal holde. Hvor bekvemt… Sådan forsøger man at sikre sig mod fremtidig kritik, hvis Letbanen udvikler sig til endnu en offentlig anlægsskandale, hvor hverken de faktiske anlægsomkostninger eller de forventede afledte gevinster holder stik. For så et det jo slet ikke Letbanen, der i bund og grund viser sig at være en uigennemtænkt løsning, men derimod manglende øvrige investeringer, der får projektet til at vakle.
Nu er det jo nok nødvendigt, at man som (kommunal) politiker kan hæve sig højt op over, hvad borgerne (beboerne/vælgerne) mener om sådanne store og velovervejede projekter – og det tør jeg da nok sige er tilfældet her! Det gør det måske også lidt enklere at finde helikopter-overblikket frem, når man formentlig ikke selv bor midt i linjeføringen… Men det bliver spændende at følge den videre udvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top